RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2019, Cumartesi 12:34:48 tarihnde eklendi. 6310 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

21 Mayıs Ortak Anılacak!

ABHAZYA – KUZEY KAFKASYA VE TÜRKİYE’DEKİ ABHAZLAR, KAFKASYA SAVAŞI KURBANLARINI VE DAĞLI HALKLARIN ZORLA SÜRGÜN EDİLMESİNİ, 21 MAYIS’TA ORTAK ANACAK!
21 Mayıs Ortak Anılacak!
18/05/2019. Suhum. 18 Mayıs. Sputnik. Saria Kvaratskhelia. Foto Thomas Tkhayitsuk. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Bakan Yardımcısı Djambul İndjigia, Sputnik Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kafkasya Savaşı’nda yaşamını yitirenler, 21 Mayıs Salı günü, Abhazya’da düzenlenecek törenler ile anılacak.
 
Anma törenleri bir dizi etkinlik içerisinde gerçekleştirilecek. 20 Mayıs Pazartesi günü, Abhazya Geriye Dönüş Bakanlığı’nda Saat 11:00’de, kafkas savaşları, muhaceret ve muhaceretten atavatanlarına geriye dönüş konulu bir konferans düzenlenecek.
 
21 Mayıs Salı günü, saat 11:00’de, Gumista Köprüsü’nden şehir merkezine yapılacak olan bir anma maratonu düzenlenecek. 
 
Djambul İndjigia, “Maraton, Abhaz Dram Tiyatrosu önündeki meydanda sona erecek. Maratonu, Abhazya Devleti Fizik Kültür ve Spor Komitesi düzenliyor. Yarışmada dereceye girenlere altı ödül verilecek” bilgisini verdi. 
 
Suhum – Samson Chanba Abhaz Dram Tiyatrosu öününde Saat 13:00’de çocuklar arasında, Muhacır konulu resim sergisi yapılacak. Ayrıca Saat 14:00’de Abhaz Ressamların Muhacır konulu resim sergisi Dram Tiyatrosu Fuayesinde açılacak.
 
Anma yürüyüşü, Saat 18:30’de Sergey Bagapş Meydanında başlıyacak, Saat 19:30’da Muhacır Anıtı’nın bulunduğu alanda sona erecek. Saat 20:00’de tüm Abhazya’da 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak ve anma mitingi başlayacak. 
 
Djambul İndjigia “Miting sonrasında, Abhazya – Kuzey Kafkasya – Türkiye Muhacırlar arasında telekonferans düzenlenecek.Nart ateşi yakılacak ve denize çelenkler bırakılacak. Sahilden 155 adet mum ışıklı küçük kayıklar, Karadenize salınacak. (Türkiye’deki Abhaz Diasporası, 21 Mayıs 1993 Tarihinden bu yana, Kocaeli Kefken, Babalı Sahili ve Karaağaç Mezarlığında anma törenleri düzenliyor ve sahilde Nart ateşi yakıyor. Abhazyam.com)            
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.