RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Mayıs 2019, Perşembe 20:28:02 tarihnde eklendi. 455 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kimse Unutulmaz!

9 MAYIS – ABHAZYA’DA COŞKU İLE KUTLANDI “KİMSE UNUTULMAZ, HİÇBİR ŞEY UNUTULMAZ!”
 Kimse Unutulmaz!
09/05/2019. Suhum. 9 Mayıs 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazyam.com olarak Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi 74. Yıldönümünü kutluyor, yaşamını yitirenlerin ve gazilerin önünde saygı ile eğiliyoruz. 
 
Büyük Vatanseverlik Savaşı Gazileri, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yöneticileri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilclleri, aileler ve öğrencileri sabah düzenlenen resmi törende Kafkasya Savumucuları Zafer Anıtına çiçek bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular.    
 
Binlerce insan, 9 Mayıs’ta II Dünya Savaşı sırasında yaşamlarını yitirenlerin anısına saygı göstermek ve faşizme karşı kazanılan zafere şükranlarını iletmek amacı ile mitinge katıldılar.
 
Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin 74. Yıldönümü kutlamaları töreni açılış konuşmasını yapan Suhum Şehri Vali Yardımcısı Leon Kvarchia “SSCB’de yaşayan tüm halkların katılımı ve dayanışması olmadan bu korkunç savaşı kazanmak nünükün olamazdı. Birçok ulus temsilcisi, yaşamlarını ve sağlıklarını bu zafere adadılar. Ve onlar sayesinde, barış içerisinde yaşama ve geleceğimizi yaratma fırsatını yakaladık. Yaşamarını yitirenleri unutmayacağımızı söylüyor, gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyor ve bir kez daha sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Açılış konuşması ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ardından, Başbakan 1. Yardımcısı Daur Arshba konuşma yaptı. Arshba, toplumun zafer bayramını kutladı ve insanlara barış, iyilik, mutluluk ve refah dileklerini iletti. Arshba, Abhazya’da savaşa çağrılan beş kişinin, üçte birinin yaşamını yitirdiğini anımsattı. Abhazya’dan savaşa çağrılan 55 Bin kişiden 17 Binin üzerinde askerin yaşamını yitirdiğini ve 22 Abhazya askerinin “SSCB Kahramanı” ünvanı aldığını sözlerine ekledi.
 
Arshba “Abhazya’da savaştan etkilenmeye bir aile bile bulunmuyor. Kaybın acıları hala her aile içerisinde yaşanıyor. Gazilerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Geriye bıraktıklarında dolayı müteşekkiriz. Ne yazık ki, her yıl aramızdan ayrılıyorlar, ancak onların anıları sonsuza kadar hatırlanacak ve onların anıları, halkımızın tarihi ve ülkemizin öykülerinin devamıdır. Genç nesil, babalarının ve büyükbabalarının bu büyük başarısından ilham alarak Gürcü işgaline karşı mücadele verdi. Atalarının zaferi sayesinde onların bayrağını şerefle taşıdılar. Anavatanlarının korumasında şehit düşen vatan savunucuları sonsuza kadar hafızalarımızda kalacak” dedi.
 
Arshba, Zafer Bayramı'nın, Rusya ile Abhazya ve eski SSCB ülkelerinin arasındaki dostluğun bir sembolü olduğunu vurguladı. Büyük Vatanseverlik Savaşı'nın bellekteki yeri ölümsüz ve dokunulmazdır, çünkü kanla ve cesaretle, sıkıntılarla ve sevinçlerle mühürlenmiş olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Rusya'nın Abhazya Büyükelçisi Alexey Dvinyanin, Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda Zafer Bayramı'ndan dolayı Abhazya halkını kutladı.
 
Aleksey Dvinyanin “Bu gerçekten ülke çapında ve sevilen bir bayram, çünkü neredeyse her ailenin savaşa katılan savaşçısı bulunuyor. Onların anıları, akrabaları tarafından özenle korunur ve kuşaktan kuşağa aktarılır. Bugün, birçok kişinin "Ölümsüzler Alayı" yürüyüşüne katılması memnuniyet vericidir. Endişe ve gurur duyan insanlar, sevdiklerinin portrelerini taşır, askeri ve mücadeleci özellikleri hakkında konuşurlar. Savaş gazilerinin anıları canlandı ve bugün onlar görünmezler, ama bizler ile omuz omuza aynı sıralardalar”dedi 
 
Ona göre, kazanılan zafer, yaratmış olduğu ağır koşullarına rağmen, birçok ülke ve ülkeyi bir araya getirerek herkes için hayat veren bir bayram olmayı sürdürüyor.
 
Dvinyanin “Her birimiz bu büyük Zaferin mirasçılarıyız. savaş gazileri ve vatan savunucuları bugün yaşayanlara bir örnek, bir uyarıdır ” dedi. 
 
Dvinyanin savaş sırasında 27 Milyon insanın yaşamını yitirdiğini anımsatarak “Kimse unutulmaz, hiçbir şey unutulmaz. Yaşamını yitiren herbir kişi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunursak 50 gün sürer ve bu 27 Milyon insan Moskova’daki Kızıl Meydan’da yapılan Zafer Bayramı yürüyüşüne katılırsa tam 19 gün sürer. Bir düşünelim bunlar çok ciddi sayılardır. Kazandık, çünkü her zaman için iyilik kötülüğe karşı zafer kazanır. Ortak büyük anavatanımızın varlığının, bağımsızlığını ve haklarını savunduk” dedi.  
 
Mitingde ayrıca şu kişiler de konuştu: Abhazya Cumhuriyeti Savaş Gazileri ve Konseyi Genel Başkanı Aleksey Shonia, Suhum Askeri Okulu Öğrencisi Astamur Gogua. Savaş gazisi Valentina Shulgina savaş ile ilgili şiirler okudu.
 
Yapılan konuşmalar sonrasında, Savunma Bakanı 1. Yardımcısı Beslan Tsvijba önderliğinde askeri geçit töreni düzenlendi.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.