RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Mayıs 2019, Pazartesi 17:50:19 tarihnde eklendi. 546 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

9 Mayıs Kutlamaları!

9 MAYIS – BÜYÜK VATANSEVERLİK SAVAŞI ZAFERİ, ABHAZYA’DA TÜM ŞEHİRLERDE COŞKULU KUTLANACAK!
9 Mayıs Kutlamaları!
06/05/2019. Suhum. 6 Mayıs 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). 1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi kutlamaları 9 Mayıs’ta Suhum şehrinin harivinde Abhazya’nın diğer tüm şehirlerinde çoşkulu “Ölümsüzlük Alayı” olarak kutlanacak.  
 
Abhazya sakinleri, “Ölümsizlik Alayı!” kutlamalarına, Büyük Vatanseverlik Savaşı’na katılan akrabalarının fotoğraflari ile katılabiliyor. Bu yılki tüm etkinlikler, Abhazya’da bulunan “Rusya-Dayanışma!” «Россотрудничества» Organizasyonu tarafından düzenlenecek. 
 
Suhum Özgürlük Meydanı’nda saat 11:00’de “Ölümsüzlük Alayı” Korteji oluşturulacak. Saat 12:**’e kadar Zafer Caddesi boyunca yürüyüş sürdürülecek, Ölümsüzlük Alayı, daha sonra Muhacır Sahili Anıtı önünden geçilerek, Kafkas Savunucuları Anıtı önünde son bulacak. 
 
Gagra şehri’nde, Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin 74. Kutlama törenleri ve Ölümsüzlük Alayı yürüyüşü ise Saat 10:00’da başlayacak.
 
Gudauta şehir’nde ki Aile ve akrabalarının fotoğrafları ile yapılacak olan “Ölümsüzlük Alayı” yürüyüşü ise, Saat 10:00’da Nestor Lakoba Anıtı önünde gerçekleştirilecek.
 
Oçamçıra şşehrindeli “Ölümsülük Alayı” yürüyüşü, Kültür Evi önünde Saat 10:00’da gerçekleştirilecek, yürüyüşe öğrencilerde katılacak.
 
Tkvachal şehrindeki “Ölümsüzlük Alayı” yürüyüşü, Saat 12:00’de Vladislav Ardzınba Parkı önünde başlayacak ve Zafer Parkı’na kadar sürecek. 
 
Gal şehrindeki “Ölümsüzlük Alayı” yürüyüşü Saat 09:30’da Kültür Evi önünde başlayacak ve Zafer Parkı’na kadar sürecek.
 
Moskova Abhaz Diasporası, Moskova’da 9 Mayıs’ta düzenlenecek olan “Ölümsüzlük Alayı” yürüyüşüne katılacak. 
 
Suhum’da düzenlenecek olan kutlamalar, “Abhazspor” "Sport Apsny" tarafından düzenlenecek olan “Zafer’e Teşekkürler!” Bisiklet yürüyüşü gerçekleştirilecek. 
 
Büyük Vatanseverlik Savaşı Cephesi’nde Abhazya Cumhuriyeti’nden 55 Bin’in üzerinde asker savaşa katıldı. Abhazya’da yetişen bu savaşçıların arasından 22 kişi “Sovyetler Birliği Kahramanı!” nişanı aldı.       
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.