RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Mayıs 2019, Cumartesi 11:49:53 tarihnde eklendi. 457 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Çocuklarının Başarısı!

ABHAZ ÇOCUK HALK DANSLARI TOPLULUĞU “MARUKH” "Марух" KIRIM’DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİNDE 1. OLDU!
Abhaz Çocuklarının Başarısı!
04/05/2019. Suhum. 4 Mayıs – Sputnik. Badrak Avidzba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhaz Çocuk Halk Dansları Topluluğu “Marukh” "Марух" (Gulripsh bölgesi) Yönetmeni Leria Adleyba’nın sputnik haber ajansı muhabirine yaptığı açıklamada,  01 – 04 Mayıs 2019 tarihleri arasında Kırım’ın Alushta şehrinde düzenlenen “XV.Uluslararası “Başarı yolları” Festival Yarışması”nda “Marukh” "Марух" Çocuk Halk dansları Topluluğu birinciliği kazandı.
 
Adleyba “Bizler, (Ulusal Halk dansları) alanında iki oyun ile katıldık ve sonuçlara göre ilk sırayı aldık. Kuzey Kafkasya’dan, Güney Osetya’dan ve diğer yerlerden bir çok gurup festival katıldı ve çok iyi bir organizasyon oldu” dedi. 
 
Adleyba’ya göre, festival izleyicileri, Abhazya ekibi de dahil olmak üzere tüm katılımcıları çok iyi karşıladılar. “Marukh” "Марух" Ekibi tarafından sunulan parlak ve renkli oyunların performansından memnun oldular. 
 
“Marukh” "Марух" Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni, ekibin 10 – 14 yaş guruplarından oluştuğunu belirterek “çocuklarımız, katılmış oldukları her festivalde, daha fazla olumluluk ve adrenalin kazanıyorlar, bu da çocuklarımıza çok iyi bir performans sağlıyor” dedi.
 
(Marukh, "Марух" Çocuk Halk Dansları Topluluğu 04 – 06 Kasım 2018 Tarihlerinde St. Petersburg’da düzenlenen “XV. Uluslararası “Sınırlar Olmadan” Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Festivali”’nda birinci olmuştu – Abhazyam.com)  
 
Festivale, çocuklardan ve gençlerden oluşan yaratıcı ekipler ve Rusya'dan ve dünyanın diğer ülkelerinden gelen tüm tür ve yönlerden ekipler katıldı. Festival programında Alushta'da rekabetçi yarışmalar, ustalık sınıfları, yuvarlak masa öyküleri, eğlence ve gezi programları yer aldı.
 
"Başarı Yolları" Festivalinin amacı, vatanseverlik duygusu eğitimi ve yaratıcılık yoluyla çocuklar ve gençler arasında etkin bir arkadaşlığın oluşumuna katkıda bulunmak, uluslar arasındaki etnik ilişkilerin uyumunu güçlendirmektir.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.