RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Mayıs 2019, Cuma 12:13:49 tarihnde eklendi. 369 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjania Zehirlendi mi?

ABHAZYA MUHALEFET PARTİLERİ, DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ ADAYI ASLAN BJANİA’NIN ZEHİRLENEBİLECEĞİ OLASILIĞINI DIŞLAMIYOR.
Aslan Bjania Zehirlendi mi?
03/05/2019. Suhum. 02 Mayıs 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti içerisinde bulunan muhalefet temsilcileri, 2 Mayıs Perşembe günü toplantı düzenledi. Temsilciler, toplantı sonrasında düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.
 
(Bilindiği üzere Muhalefet Birliği Lideri Milletvekili Aslan Bjania, Moskova’daki ziyareti sırasında rahatsızlanmış ve 18 Nisan 2019 tarihinde hastaneye kaldırılmıştı – abhazyam.com) 
 
Toplantıya katılan Muhalefet Temsilcileri: Abhazya Cumhuriyeti Devleti Korunması Ulusal Hareketi Genel Merkez Başkanı Teyimuraz Khishba, S. B. Bagapsh Vakfı Müdürü Mihail Logua, “Birleşik Abhazya” Partisi Başkanı Sergey Shamba, “Birleşik Abhazya” Partisi Başkan Yardımcısı Zurab Kadjhaya, “İyi Yaşam” «Абзанхара» Vakfı Başkanı Nugzar Ashuba, Abhazya Parlamentosu Milletvekilleri – Batal Tabagua, Batal Ayiba, Omar Djincoliya, Dimitri Dbar, Yuriy Khashug ve Astamur Arshba, “Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Başkan Yardımcısı Ramaz Djopua, “Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi Üyeleri Viktor Tvanba ve Beslan Djopua, Zurab Bagapsh (ОНД), Suhum Şehir Meclisi Başkanı Konstantin Pilia, “Abhazya” «Апсадгьыл» STK Başkanı Beslan Eshba, “Akhıpshımra” «Ахьыпшымра» Vakfı Başkanı Vyacheslav Chirikba. 
 
Muhalefet liderleri gazetecilerin, Aslan Bjania’nın sağlık durumu ve devlet başkanlığı seçimlerine katılıp katılamayacağı,muhalefet tarafından bir başka adayın olup olamadığı, muhalefet içerisinde ayrılıkların olup olmadığı biçimindeki sorulatını yanıtladılar.
 
Muhalefet liderleri, Aslan Bjania’nın zehirlenmesi olasılığının dışlanmadığını, kendisinin şu anda Moskova’daki hastanede yoğun bakım altında tutulduğunu, rahatsızlığının sadece kendisinde oluşmadığını, benzer rahatsızlıkların iki korumasında da görüldüğünü belirttiler. Korumaların tedeavi sonrasında tahliye edildiklerini, ancak A. Bjania için “resmi bir viral pnömoni tanısı var. Toksikolojik analizler toksinlerin etkisini doğrulamamıştır. Vücutta hiçbir zehir izi bulunamamıştır. Rus doktorlara güvenmemek için hiçbir nedenimiz yok. Dahası, onların hayatını kurtardıklarını biliyoruz. Ve yine de, kendi soruşturmamızı yapacağız” açıklamasında bulundular.
 
Muhalefet temsilcileri, Aslan Bjania dışında herhangi bir adaylarının olmadığını, sağlığına yeniden kavuşacağını ve seçimlerde, şu andaki devlet yönetiminin yaratmış olduğu sağlıksız sistemi ortadan kaldıracak reformları gerçekleştireceğin söylediler, ayrıca eğer bu konuda sıkıntı çıkar, zehirlenme teşhisi konursa, muhalefet olarak protesto mitingi yapma haklarının da bulunduğunu sözlerine eklediler.
 
Konuşmacılardan “Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi Üyesi Viktor Tvanba “Zatürre nedeniyle bir insanın bu kadar süre acı çekmesi gerekiyor mu? Adam Moskova'da hastanede yatıyor. Çok garip şeyler oluyor. Ayrıca ben, Bjania'nın zehirlendiğine ikna oldum. Seçim kampanyasının başlamasından bir ay önce tamamen sağlıklı ve güçlü bir adamın aniden bu kadar ciddi bir şekilde hastalanması garip görünüyor ” diyerek tepkisini ve kuşkularını dile getirdi.
 
Muhalefet temsilcileri, basın mensuplarının, muhalefet içerisinde çatlama olduğu biçiminde ki sorularını, bu tür asılsız haberlerin, mevcut devlet yönetimi tarafından çıkarıldığını, öyle bir şeyin bulunmadığını, bugün olduğu gibi ülkenin sorunları hakkında birlikte hareket ettiklerini ve dayanışmalarını sürdüreceklerini söyleyerek Aslan Bjania’nın, devlet başkanlığı seçiminde muhalefetin adayı olduğunu bir kez daha vurguladılar.  
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com
          

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.