RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mayıs 2019, Perşembe 15:32:50 tarihnde eklendi. 432 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan, AKPM’ne Tepki Var!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ, AKPM (PACE) BAŞKANI LILIANE MOURY PASQUIER’E ABHAZYA’YI DEĞERLENDİRİRKEN DENGELİ DAVRANMA ÇAĞRISINDA BULUNDU!
Abhazya’dan, AKPM’ne Tepki Var!
02/05/2019. Suhum. 01 Mayıs 2019. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Liliane Moury Pasquier’e “Abhazya Cumhuriyeti’ndeki durumu değerlendiriken dengeli bir yaklaşımda bulunması ve temelsiz, fırsatçı tanımlamalardan uzak durması gerekir” çağrısında bulundu. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması!
 
“Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı “AKPM” (PACE) Liliane Moury Pasquier tarafından Gürcistan medyasına yapılan açıklamada “Gürcistan’ın işgal altındaki bölgeler” durumu hakkında “endişe verici gelişmeler” olduğunu söyledi. AKPM (PACE) Başkanı, “sorunun” çözümünde insanlar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin gereğini “uluslar arasındaki diyaloğun” geliştirilmesinde görüyor. Bayan Pasquier, aynı zamanda Strazburg’un “Gürcistan’ın işgal alltındaki bölgelerine” katlanmak niyetinde olmadığını da vurguladı.

“AKPM” (PACE) Başkanı tarafından yapılan bu açıklama açık bir biçimde Avrua’daki kurumların bağımsız Abhazya Cumhuriyeti’ne karşı olan taraflı ve politik yaklaşımlarını göstermektedir. Özür dileyerek vurgulamak zorundayız ki, yetkili bir kurum sorumlusu, böyle bir zamanda yapmış olduğu bu açıklama ile insan hak ve özgürlüklerini koruma ve kolma konusunda marjinalleştiğini ve tanımlamaları ve eylemlerinde ise bariz bir fırsatçılık yaratmak istemektedir. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, demokrasi değerlerinin artırılmasını sağlamak isteyen bir organ olmaktan çok, giderek istemedikleri ülkeler üzerinde bir baskı aracı haline dönüşüyor.    

Bayan Pasquier' tarafından yansıtılan bu tür tanımlamalarda, Avrupalı örgüt liderlerinin söylemlerinde ki çifte standart açıkça görülmektedir.Abhaz halkı tarafından elde edilen bağımsızlık ve egemenlik haklarının 2008 yılından itibaren Rusya Federasyonu ve BM’e bağlı ülkeler tarafından tanınması, Avrupa konseyi tarafından tümü ile göz ardı edilmektedir. “AKPM”deki, (PACE) Gürcistan dosyasında “İşgal Altındaki Bölgelerinde” adı altında saçma bir tez ile hokkabazlık yapmayı tercih ediyorlar. Aynı zamanda, Abhaz tarafının konu hakkındaki siyasal bakış açısını, elbette ki, Avrupa Konseyi bünyesinde duymak mümkün görülememektedir.

İnsani bileşenler, aynı zamanda tek taraflı olarak da anlaşılmaktadır. Bazı gelişmeleri “işgal altındaki bölgelerden endişe verici gerçekler” diye ilan eden Avrupalı milletvekilleri, Abhazya halkının haklarının Gürcistan makamları tarafından ihlal edildiğini kanıtlayan sayısız gerçeği, gözardı etmeyi tercih ediyorlar. Abhaz tarafının vatandaşlarının ulusal pasaportları üzerindeki serbest dolaşımının çözülmesi konusundaki sayısız girişiminin hala yanıt vermeden kalması dikkat çekicidir. Gürcistan’ın Avrupalı ortakları, bu önemli insani konuya kör bir bakış ile bakarak, Abhazya'nın uluslararası toplumdan izole edilmesine yönelik yıkıcı rotayı kör bir şekilde desteklemeye devam ediyorlar.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi yöneticilerini, fırsatçı ve temelsiz ifadelerden kaçınmaya ve Abhazya Cumhuriyeti'ndeki durumu değerlendirmede dengeli bir yaklaşım sergilemeye çağırıyoruz.”

Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.