RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Nisan 2019, Çarşamba 18:30:50 tarihnde eklendi. 1188 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saakaşvili’den Fantaziler!

MİHAİL SAAKAŞVİLİ “GÜRCİSTAN, NATO’YU, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA İLE DEĞİŞTİRMEYE HAZIR!” DEDİ.
Saakaşvili’den Fantaziler!
03/04/2019. Tiflis. 03 Nisan 2019. REGNUM. Foto: İvan Shilov. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Gürcistan’ın eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili, Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya’nın geri dönmesi karşılığı olarak, oralarda bulunan Rus askeri üslerine ses çıkarmayacağını söyledi. 
 
Mihail Saakaşvili, 2 Nisan Salı akşamı, Rustavi – 2 Tv de yaptığı söyleşide, Gürcidtan hükümetinin, Suhum ve Tskhinval’in geri dönüşü karşılığında, NATO’yu terk etmeye ve oralarda bulunan Rus üslerinin bulunmasına ses çıkarmayacağı konusunda hazır olduğunu belirtti. Gürcistan eski devlet başkanı, Rusya ile bu konuda görüşmeler yapıldığını, ancak olayların farklı geliştiğini de sözlerine ekledi.
 
Mihail Saakaşvili “Bizler, sorunları miras olarak aldık. Ruslar, orada kaldılar ve onları çıkarmak olanaksızdı, bundan dolayıdır ki onlara öneride bulunduk. Bu öneri, Tshinval’i yavaş bir biçimde geri alacağiımız anlamına geliyordu ancak yavaş biçimde almadık, ama hızlı biçimde gerçekleşti, bunda bizlerin barışçıl girişimlerinin de etkisi oldu. Bizim oraya “Bony Em”i getirmemiz, Carl Bildt (Carl Bildt: 1991 – 1994 yılları arasında İsveç Başbakanı olarak görev yapan İsveçli diplomat – Abhazyam.com) tarafından “Disko Diplomasisi” olarak nitelendirildi, ancak asıl öneml olan, bizlere ateş eden insanlar ile barış yapmak zorunda olmamız idi. Dima Sanakoev ile (Dimitry Ivanovich Sanakoev: Güney Osetya Devleti resmi yetkililerinden, siyasetçi – abhazyam.com). Bizler birbirimiz ile olanları affettik ve onlar için bir hükümet yarattık. Onlara şu belirtildi: İşte sizlere Oset hükümeti veriyoruz, size herşeyi veriyoruz, ancak sadece Gürcistan’da kalmak ve Ruslardan uzak kalmak koşulu ile” açıklamasında bulundu.      
 
Gürcistan’ın eski devlet başkanı, kendisi hakkında Güney Osetya’daki savaşı başlattığı ve uyuyan Tskhinval şehrini bombaladığı biçimindeki iddiaları, reddetti. Ona göre “şehirde bombalanacak kimse yoktu, çünkü orada kimse yoktu” dedi. (Gürcistan’ın Güney Osetya’ya saldırısının öncesi ve sonrasını öğrenmek isteyenler için Abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atan (Atanba - Тванба) tarafından yazılan “08/08/2008 - Güney Oetya Katliamı” adlı kitabı okuyabilirsiniz. Abhazyam.com) 
 
Ağustos 2008 savaşının koşullarını inceleyen AB Komisyonu raporu sonuçlarına göre, Gürcistan tarafının Güney Osetya'da askeri harekat başlattığı belirtilmişti. Bundan sonra, Rusya, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığının tanındığını açıkladı.
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2604252.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.