RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mart 2019, Perşembe 09:49:57 tarihnde eklendi. 826 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO, Rusya Sürtüşmesi!

NATO ASKERİ KOMİTE BAŞKANI STUART WILLIAM PEACH “RUSYA, BAĞIMSIZLIKLARINI TANIDIĞI ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’DAKİ ASKERLERİNİ GERİ ÇEKSİN!”
NATO, Rusya Sürtüşmesi!
28/03/2019. Tiflis. 27 Mart 2019. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). NATO Askeri Komite Temsilcileri tarafından 27 Mart Çarşamba günü, Tiflis’de düzenlenen toplantıda, Rusya’ya “tanıdığı topraklar” olan Abhazya ve Güney Osetya’da bulundurmuş olduğu askeri güçlerini çekmesi ve Gürcistan devletinin uluslararası kabul görmüş olan sınırları konusunda güvence de bulunması çağrısı yapıldı. NATO Askeri Komitesi Temsilcileri tarafından Tiflis “The Biltmore Hotel”de yapılan toplantı açıklaması Komite Başkanı Hava Mareşali Stuart Peach tarafından yapıldı. (Stuart William Peach: Birleşik Krallık Generali – 1956 doğumlu, 2000 yılında NATO’nun Kosova Hava kuvvetleri Komutanı, 2006 yılında NATO İstihbarat .Bölüm Şefi, 2009-2011 NATO Afganistan Hava operasyonları, 2011 – 2013 Irak ve Libya hava operasyonları, 2013 – 2016 İngiliz silahlı kuvvetleri NATO Sorumlusu, 2016 – 2019 NATO Askeri Komite Başkanı – Abhazyam.com)    
 
NATO ASkeri Komitesi Başkanı Stuart Peach, açıklamasında “NATO, Rusya’yı tanımış olduğu bölgelerde bulundurduğu askerlerini çekmeye çağırıyor. NATO, Gürcistan’ın her iki bölge ile olan sorunun barışçıl yollar ile çözme çabaslarını da memnuniyetle karşılamaktadır. Son yıllarda bu yönde önemli adımlar atılmıştır” dedi. 
 
Stuart Peach, Gürcistan silahlı kuvvetlerinin NATO tarafından düzenlenen güvenlik operasyonlarına katkısını vurguladı ve Gürcistan yetkililerinin Atlantik İttifakı ile ilişkilerinin önemini belirterek “Gürcistan’daki NATO Askeri tatbikatları, askeri işbirliğimizin en canlı örneklerinden birisidir. Askeri Komite tarafından yapılan ziyaret, NATO’nun Gürcistan ile işbirliğine vermiş olduğu önemli bir örnektir” dedi.
 
NATO Askeri Komitesi toplantısı Gürcistan’da üçüncü kez yapıldı. İlk iki toplantı 2016-2017 yıllarında gerçekleştirildi.   
 
Gürcistan Savunma Bakanı Levan Isoria tarafından karşılanan NATO Askeri Komitesi Temsilcileri 27 Mart’ta Tiflis’e geldiler. Heyet üyeleri 28 Mart’ta Vaziani Askeri Üssü’nde bulunan Savaş Eğitim Merkezi’ni ziyaret edecekler. Askeri Komite Üyeleri, ayrıca Gürcistan – NATO 2019 Ortak Askeri Tatbikatı’nın yapılmış olduğu askeri bölgeyi de gezerek Gürcistan ziyaretlerini tamamlayacaklar.
 
NATO – Gürcistan 2019 Ortak Askeri Tatbikatı, 18 Mart’ta başladı ve 29 Mart’a kadar sürecek. Tatbikata 343 askeri personel ve sivil personel katılıyor. Bu tatbikat, Gürcistan Genelkurmay Başkanlığı komutasında düzenlenen ilk ortak komuta ve personel eğitim tatbikatı.    
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2600056.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.