RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mart 2019, Pazartesi 19:44:02 tarihnde eklendi. 1075 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan NATO Tatbikatına Tepki!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “GÜRCİSTAN VE NATO TAFAINDAN DÜZENLENEN ASKERİ TATBİKATLAR, ULUSAL GÜVENLİĞİMİZ İÇİN AÇIK BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR!”
Abhazya’dan NATO Tatbikatına Tepki!
25/03/2019. Suhum. 25 Mart 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). 18 Mart 2019 terihinden bu yana Gürcistan toprakları içerisinde NATO – Gürcistan 2019 askeri tatbikatlar düzenleniyor. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, Gürcistan ve NATO tarafrından düznli olarak sürdürülen askeri tatbikatların, ulusal güvenlik için açık bir tehdit olarak görüldüğü belirtildi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması: 
 
“NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in NATO ve Gürcistan tarafından düzenlenen askeri tatbikatlara katılmak amacı ile Tiflis’e geldiğinde, Rusya’ya Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıma kararından vazgeçmesi çağrısında bulundu ve Atlantik Birliği’nin Gürcistan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını bir kez daha vurgulamıştır.

«НАТО – Gürcistan 2019» Komutanlık – Askeri Tatbikatı 18Mart 2019 Tarihinde, Tiflis yakınlarında ki eğitim ve tatbikat alanında başlamıştır. Askeri tatbikata NATO’nun 24 ülkesine ve müttefiklerine ait askeri personel katılmaktadır (NATO üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti Ordusu’na ait askeri personelde tatbikata katıldı – abhazyam.com). Askeri tatbikat ik kez Gürcistan Genelkurmay Başkanlığı komutasında gerçekleştirilmiştir. 

Tatbikatın amacı, Gürcistan silahlı kuvvetlerinin NATO güçleri ile birlikte çalışabilirliğini arttırmanın yanı sıra Atlantik Birliğine üye olmayan devletlerle ilgili olarak ortaya çıkan güvenlik tehditlerine, olası yanıt verme yöntemlerini ortaya koyma gereksinimi duymak olarak belirtiliyor.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcistan ve NATO’nun düzenli olarak gerçekleştirilen askeri tatbikatlarını ulusal güvenliğimiz için açık bir meydan okuma olarak görüyoruz. Tiflis ve Brüksel’i, askeri hedeflerinin yıkıcılığını bu kadar açık bir şekilde göstermelerini, şiddetle kınıyoruz.  

Gürcistan’ın batılı ortaklarının temsilcilerinin destek açıklamalarının kimseyi şaşırtmamaktadır – uzun dönemden beridir Washingtan ve Brüksel’in propaganda söylemlerinin birer parçası olmuşlardır. Aynı zamanda, bu tür ritüel açıklamalar, uluslararası platformlarda siyasileşmiş Gürcü kararlarına verilen destekleriyle ve NATO ile askeri-politik işbirliğinin desteklenmesiyle birleştiğinde, Gürcü liderlere yüksek beklentiler getirmektedir, militarist duyguları körüklemektedir ve Güney Kafkasya'da barışı ve güvenliği sağlama çabalarını baltalamaktadır.

Tiflis’in NATO’nun askeri yapılarına zorla entegrasyon çalışmaları konusundaki açık sözleri, Gürcistan’ın ilan ettiği “barışçıllığı” daha da şüpheli kılmaktadır. Gürcü yetkililer tarafından belirtilen hiçbir "dostluk" açıklaması, Gürcistan'ın batılı ortakların desteğiyle askeri potansiyelini artırmak için çaba sarf ettiği gerçeğini gizlememektedir. Gürcistan’ın ve batılı ortaklarının “Güvenlik tehditleri” iddiasıyla belirtmiş oldukları tehditlerin ne olduğu tamamen anlaşılmazdır.  

Gürcistan’ın NATO ile etkin bir biçimde ilişkiye girme sürecinin, Cenevre’de sürdürülen görüşmelerde ki uluslararası arabulucular ve katılımcılar tarafından ciddi bir biçimde tartışılması gerektiğine inanıyoruz. Tiflis’in Güney Kafkasya'da barışı ve güvenliği sağlama çabalarını baltalama girişimlerinin sert bir şekilde durdurulacağının açık bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. ”
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.