RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Mart 2019, Cuma 11:23:28 tarihnde eklendi. 970 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Ukrayna Gerginliği!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “UKARYNA YETKİLİLERİ, SİYASİ LİDERLİĞİ ELLERİNDE TUTMAK İÇİN HER TÜRLÜ YÖNTEMİ KULLANIYOR!”
Abhazya, Ukrayna Gerginliği!
22/03/2019. Suhum. 21 Mart 2019. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Donbass’da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinde gözlemci olarak bulunan ve içerinde Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının bulunduğu bir dizi tüzel ve gerçek kişilere yönelik olarak Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma konseyi tarafından alınan kısıtlama kararları hakkında bir açıklamada bulundu.   
 
ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI:
 
Ukrayna ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafından 20 Mart tarihinde, Donbass’daki seçimlere gözlemci olarak katılan ve aralarında Abhazya Cumhuriiyeti vatandaşlarının da bulunduğu tüzel ve gerçek kişilere karşı uygulanmak üzere bir dizi yaptırım kararı alınmıştır. Yaptırım kararları arasında, varlıkların bloke edilmesi, Ukrayna dışından sermaye girişnin engellenmesi, yabancı ülke vatandaşlarına vize verilmesinin ve kaldırılmasının reddedilmesi, Ukrayna topraklarına girişlerinin engellenmes için başka kısıtlamaların getirilmesi bulunuyor.
 
Bu gelişmelere bağlı olarak, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak aşağıdaki açıklamayı yapmak gereği görülmüştür.
 
11 Kasım 2018 tarihinde, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının da gözlemci olarak katılmış oldukları, Donetsk Halk Cumhuriyeti (ДНР) ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde (ЛНР) yapılan seçimler Minsk Anlaşmaları ile çelişmemektedir. Buna bağlı olarak Kiev yönetimi tarafından alınan bu kısıtlayıcı önlemlerin alınması kararı şaşırtıcı olarak görülmektedir. Kiev yönetimi, Donbass’da yapılan seçimlerin tanınmasını gerekli görmemiş olsa bile, bu yaptırımların alınması kararı açıkça orantısız bir etki yaratmaktadır ve herhangi bir gerekçeye sahi olamaz.
 
Açıkçası, Ukraynalı devlet yetkilileri, yaklaşmakta olan devlet başkanlığı seçimlerinin sonuçları konusunda endişe duymaktadırlar, Donbass halkının iradesini ve sosyo – ekonomik statülerini umursamadan, kendi siyasi güçlerini artırmak ve toplum içerisindeki güvenilirliklerini artırmak için her türlü yöntemi kullanmaktadırlar.
 
Dünya içerisinde bulunan 14 ülkeden 50 temsilcinin uluslararası seçim gözlemcisi olarak katılmış olduğuna dikkat edilmelidir. Oylama sonuçlarına göre, seçim süreci içerisinde herhangi bir ihlal olayı yaşanmamıştır.” 

“Not: Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko tarafından imzalanan ve hükümet tarafından uygulamaya konulan yaptırımda bulunma kararında, Abhazya Cumhuriyeyti’nden 3 kişi bulunaktadır, ayrıca listede, Kerç Köprüsü inşaatında çalışan 294 kuruluş ve 848 kişinin arasında Güney Osetya, Avusturya, İtalya, Hollanda, Almanya, ABD ve Macaristan vatandaşları da bulunmaktadır – Abhazyam.com)          
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.