RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mart 2019, Pazartesi 11:15:08 tarihnde eklendi. 848 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Poroshenko'dan, Abhazya İtirafı!

MİHAİL SAAKAŞVİLİ “UKRAYNA DEVLET BAŞKANI POROSHENKO, TIPKI ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN GÜRCİSTAN’IN BİR PARÇASI OLAMAYACAĞI GİBİ, KIRIM’IN DA, UKRAYNA'NIN BİR PARÇASI OLMAYACAĞINI İTİRAF ETTİ!”
Poroshenko'dan, Abhazya İtirafı!
18/03/2019. Kiev. 13 Mart 2019. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Mihail Saakaşvili, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko’nun NATO ve Kırım ile ilgili itiraflarından söz etti. Eski Odessa Bölge Valisi Mihail Saakaşvili, Dimitry Gordon ile yapmış olduğu internet söyleşisinde bu konu hakkında söz etti ve kendi facebook sayfasında video olarak paylaştı. 
 
Gürcistan eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili, söyleşide Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko’nun, kendisine, Kırım’ın geriye alınamayacağını, ancak bu kaybın Ukrayna’nın NATO üyesi olmasına katkı da bulunacağını itiraf ettiğini belirtti.
 
Saakaşvili, Poroshenko’nun bir zamanlar yapmış olduğu samimi görüşme sırasında kendisine şöyle dediğini belirtti. Kırım’ın artık Ukrayna’nın bir parçası olamayacağı fikrine alışılması gerekiyor. Tıpkı, Abhazya ve Güney Osetya’nın da Gürcistan’ın bir parçası olamayacağı gibi. Poroshenko, konuşma sırasında Saakaşviliye “Ancak, bunu Avrupa Birliği ve NATO üyeliği için değiştireceğiz” dedi.
 
Saakaşvili, konuşma sırasında Poroshenko’ya, Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan’a geri dönme olasılığı olduğuna inandığını söylediğini belirtti. Ayrıca sözlerine, Kırım’ın, NATO ve AB üyeliği için “Takas” edilmesi fikrinin kabul edilemez olduğunu ekledi. 
 
Saakaşvili “Bu tür bir durum, sizin kabul edilmeme sebebiniz olacaktır, çünkü sizin bölgesel sorunlarınız olacaktır” dedi. Saakaşvili ayrıca sözlerine “Kırım’da ki olayların durulmayacağını” ekledi. 
 
REGNUM Haber Ajansı’nın belirttiğine göre, Poroshenko, Mart başlarında yapmış olduğu konuşmada “Ne Kırım, ne Donbass, ne de Odessa’da pes etmeyeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.              
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2589631.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.