RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mart 2019, Cumartesi 12:20:02 tarihnde eklendi. 629 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

16 Mart Anıldı!

16 MART 1993, GUMİSTA SALDIRISINDA YAŞAMINI YİTİREN “SHARATIN” TABURU’NUN BEŞ SAVAŞÇISI İÇİN ANIT DİKİLDİ!
 16 Mart Anıldı!
16/03/2019. Suhum. 15 Mart. Sputnik Sariya Kvaratskhelia. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). 16 Mart 1993 Gumista Saldırısı sırasında “Sharatın Taburu”nda bulunan ve yaşamını yitiren beş gönüllünün anıt plaketleri 15 Mart Cuma günü Gumista’da açıldı. 
 
“Gumista Taburu”nun beş gönüllü savaşçısı, Ruslan Shinkuab, Suriye’li gönüllü Hasan Jarkas ve Kaberdino – Balkarya gönüllü savaşçıları Aslan Azhgeriev ve Valery Berkhamov2un anıt plaketleri törenle açıldı. Tören sırasında “Sharatın Taburu” Savaşçıları hazır bulundular. 
 
Tören sırasında konuşma yapan, Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazisi Kahramanlık Madalyası sahibi Raul Amichba, taburun çok zor koşullarda ve mühimmatsız bir biçimde toplandığını, eğitim için gerekli olan zamanın bile bulunmadığını belirtti. Tabu içerisinde yaklaşık olarak 300 kişinin bulunduğunu ve ancak %25’inin askeri mühimmatının olduğunu, geriye kalanların ise çarpışma sırasında silah elde edebileceklerini düşünerek savaş katıldıklarını açıkladı. 
 
"15 Mart 1993 Tarihnde, Abhazya Askeri Güçleri Gumista nehrini geçerek Suhum’un stratejik önemdeki bazı tepelerini ele geçirmek için saldırıya geçti. Motorlu birlikler Gumista nehri üzerindeki ilk savunma hattını kırarak hava ve deniz desteği ile birlikte Suhum’un kurtarılması için saldırı planının yaşama geçirdi.

Ancak, 15 Mart’ı 16 Mart’a bağlayan gece başlayan saldırı istendiği biçimde gerçekleşemedi. 17 – 18 Mart tarhilerinde yaşanan savaş sonrasında Abhaz Birlikleri eski cephelerine geri çekilmek zorunda kaldılar.

Abhazya Silahlı Kuvvetleri’nin Mart 1993  sonuna kadar Suhum’un kurtarılması için yapmış olduğu saldırılar çok çetin geçti. Bu dönem içerisinde Abhaz Ordusu’ndan 222 savaşçı şehit, yüzlerce yaralı oldu. 23 savaşçı ise kayıp olarak biliniyor. - abhazyam.com"

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.