RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Mart 2019, Cuma 16:36:45 tarihnde eklendi. 1596 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Nikaragua İlişkileri!

NİKARAGUA DEVLET BAŞKANI DANİEL ORTEGA’NIN ABHAZYA’YI ZİYARETİ PLANLANIYOR!
Abhazya, Nikaragua İlişkileri!
01/03/2019. Suhum. 1 Mart. Sputnik. Foto: Sergey Guniyev. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti’nin Bolivar Venezuela Cumhuriyeti Büyükelçisi Zaur Gvadzava, 27 Şubat 2019 tarihinde, Nikaragua Cumhuriyeti’nin, Bolivar Venezuela Cumhuriyeti Büyükelçisi Jaoska Calderon ile görüştü.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Resmi İnternet sitesinde yayınlanan habere göre, Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Zaur Gvadzava, Jaoska Calderon ile yaptığı görüşmede, Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ve eşi devlet başkan yardımcısı Rosario Murillo’nın olası Abhazya Cumhuriyeti ziyaretleri gündeme getirildi.
 
Taraflar arasında yapılan görüşmede, ülkeler arasındaki ikili işbirliği ve bu işbirliğinin geliştirilmesi konular göz önüne alındı.      
 
Nikaragua, eskiden Gürcistan’a bağlı özerk cumhuriyeti statüsünde olan Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhriyeti’nin Rusya Federasyonu tarafından bağımsızlıklarının tanınmasının ardından Eylül 2008 başlarında (04/09/2008 – Abhazyam.com), bu iki ülkenin bağımsızlıklarını tanıyan ikinci ülke oldu. Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortrga, tarafından imzalanan resmi kararname yayınlanarak yürürlüğe girdi. Nikaragua Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan tanınma kararı, bu ülkelerin bağımsızlıklarının tanınmasının, Kafkasaya’da kan dökülmesinin önlenmesi, bu ülkelerin insanlarının “bağımsızlık ve özgürlük” haklarına saygı olarak belirtildi.
 
Abhazya Cumhuriyeti heyeti tarafından Nikaragua’ya yapılan ilk resmi ziyaret, II. Devlet Başkanı Sergey Bagapş, başkanlığında 2010 yılında gerçekleşti. İkinci ziyaret ise Ocak 2017 tarihinde gerçekleşti: Abhazya heyeti , Nikaragua Devlet Başkanlığı seçimlerini kazanan Daniel Ortega’nın yemin törenine katıldı. (Heyete, Abhazya Dışişleri Bakanı Daur Kove başkanlık etti. – abhazyam.com)     
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.