RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Mart 2019, Cuma 09:38:21 tarihnde eklendi. 1342 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya – Gürcistan İlişkileri!

RUS DIŞİŞLERİ “NATO – GÜRCİSTAN ASKERİ İŞBİRLİĞİ, RUSYA – GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİ İÇİN CİDDİ KIŞKIRTICI BİR DURUM YARATIYOR!”
 Rusya – Gürcistan İlişkileri!
01/03/2019. Suhum. 28 Şubat 2019. Abhazya- İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). 27 Şubat'ta, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin ve Gürcistan Başbakanı’nın özel temsilcisi Zurab Abashidze ile düzenli olarak yapılan toplantı Prag’da gerçekleşti.
 
Karasin ve Abashidze, 2012'den itibaren, süren görüşmelerde, normalleşme süreci çerçevesinde ikili ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin tüm pratik konuları ayrıntılı olarak ele aldılar.
 
Rus Dışişleri Bakanlığı İnternet Sitesinde “Taraflar, 2018 yılı içerisinde, Rusya-Gürcistan arasındaki ticaret ve ekonomi alanındaki işbirliğinin olumlu sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu belirttiler. Karşılıklı ticaret cirosunda devam eden büyüme% 25 oranında artarak 1.35 milyar dolara ulaştı. Rusya, Gürcistan'ın ikinci dış ticaret ortağı ve en büyük Gürcü şarabı ithalatçısı olmaya devam ediyor: Gürcü şarabının hacminin 2 / 3'ü Rusya pazarına gidiyor. Rus turistlerin Gürcistan'a gidişi artmaktadır (2018'de 1,4 milyon). Sürekli olarak gelişen artış. Artan gelir hacmi göz önüne alındığında, iki ülkenin makamları mal giriş-çıkış sayısını artırma olasılığını düşünüyorlar “ bilgisine yer verildi. 
 
İnsani ilişkiler, kültür günlerinin düzenlenmesi, film festivalleri, bilim adamlarının tematik toplantıları dahil olmak üzere genişledi.
 
Taraflar arasında, bu yıl 6 Şubat'ta Cenevre'de yapılan Ortak Komite toplantısının sonuçları ışığında, Kasım 2011'deki Gümrük izleme mekanizması kurulması hakkındaki Rus-Gürcü hükümetlerarası Anlaşma'nın uygulanmasına ilişkin beklentiler üzerine bir görüşme yapıldı. Aynı zamanda, Rus tarafı, sözleşmenin uygulanmasının mümkün olan en erken başlangıç koşullarına tam olarak uymaya hazır olduğunu doğruladı. Bir görev gücünün oluşturulmasını memnuniyetle karşıladı.
 
Bu olumlu gelişmelere rağmen, Gürcistan’ın, topraklarında geniş çaplı askeri tatbikatlar yapılması da dahil olmak üzere NATO ile yapmış olduğu askeri işbirliği, ikili ilişkiler için ciddi bir engel ve kışkırtıcı durum olmayı sürdürüyor. G. Karasin ayrıca, Gürcistan'ın üst düzey temsilcileri tarafından yapılan açık bir biçimde dostça olmayan  konuşmaların, ikili işbirliğinin karşılıklı yararlı gelişimi üzerinde olumsuz bir etki yarattığına dikkat çekti.
 
Görüşmeler sonrasında ilişkilerin sürdürülmesi için karşılıklı olarak hazırlıklı olunduğu belirtildi. Bir sonraki toplantının 2019 yazında yapılması planlandı.
 
Rus Dşişleri Bakanlığı: http://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/3548400
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.