RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Şubat 2019, Perşembe 12:01:13 tarihnde eklendi. 593 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fazıl İskender Gecesi!

6 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ, MOSKOVA A. C. PUŞKİN MÜZESİNDE ÜNLÜ ABHAZ YAZAR FAZIL İSKENDER’İN 90. DOĞUM GÜNÜ ANISINA GECE DÜZENLENİYOR.
Fazıl İskender Gecesi!
28/02/2019. Moskova. 27 Şubat. Moskova Abhaz Diasporası. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Fazıl İskender “Sanatın, bir insanın, insanlaştırılmasının ana unsuru değil, ama en önemli unsurunun sanat olduğuna inanıyorum. Din gibi!”   
 
Fazıl İskender, aramızda olmadan geçen ilk doğum yıldönümü, ancak yazarın yaşamı kitaplarında sürüyor. Fazıl açısından, bu anlamda diğer birçoğu gibi, özel bir durum. İskender, sürekli bir biçimde yeniden okunabilir ve bu her zaman için bir bayramdır. Bu bayram, “santimetrekare başına” yetenek yoğunluğunun sınırlı olduğu iyi, zeki, gerçek anlamda yüksek edebiyatın kutlanmasıdır. Mizahlarındaki hassasiyet ve kitaplarının iyileştirici zehiri, vahişiliklerden tek bir ruhu kurtarmadı.
 
Yıldönümü anması için seçilen mekan bir tesadüf değil. Mart 2011’de Puşkin Devlet Müzesi’nde onun yaşamında harika bir gece düzenlendi – Fazıl Abdulovich ve Antonina Mikhailovna’nın Altın Düğünü, geceye Lyudmila İvanovna Shvetsova ve Nikolay Petrov, Svyatoslav Belza, Andrei Bitov, Aksarbek Galazov ve Rus kültürü içerisindeki birçok ünlü isim katıldı.
 
6 Mart 2019 Akşamı Programı: 
 
. Fazıl İskendr’in, çeşitli dünya dillerinde yayınlanan kitaplarından oluşan eşsiz bir kitap koleksiyonu sergisi;
. “Zaman” «Время» Yayınevi tarafından yayınlanan “Yıldız Taşı” «Звездный камень» adlı şiir kitabının tanıtımı;
. F. İskender’in şiirleri, sanatçı Vennamin Smekhov tarafından ilk kez okunacak; 
. Abhazya ve Rusya Ulusal Sanatçısı Khibla Gerzmava tarafından yıldönümü kutlamasında müzik sunumu yapılacak;    
. Yazarın yaratıcılığı ve arkadaşlarının konuşmaları: F. İskender’i “Korkuya Karşı Kahkaha” «Смех против страха» adlı kitabı ile eleştiren, edebiyat eleştirmeni ve tarihçi İgor Volgin, şair, ozan ve oyun yazarı Julius Kim, besteci ve sanatçı Larisa Novoseltseva, şair Konstantin Skvortsov, yönetmen Sergey Kokovkin vd. Sanatçılar. 
. Moskova Abhaz Diasporası Çocuk Halk Dansları Topluluğu “Amzabz” “Амцабз” gösterisi.  
        
Gece, Moskova'daki Abhaz Diasporasının desteğiyle, Devlet Aleksandr Puşkin Müzesi ve Uluslararası Fazil İskender Kültür Vakfı “Erkek Parkı” ortak çabalarıyla düzenlendi.
 
Adres: Atrium Müzesi ve Konser Salonu. Prechistenka, 12/2, Sanat. m. "Kropotkinskaya" Атриум музея и концертный зал. Пречистенка, 12/2, ст. м. «Кропоткинская»
 
İletişim: İskender ailesinin mütevelli heyeti ve etkinlik organizatörü Shazina Agrba
 +7 903 509 8336; info@shazina.com
 
Kaynak: http://www.abkhazmoscow.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.