RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Şubat 2019, Çarşamba 10:25:10 tarihnde eklendi. 592 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Elektrik Sıkıntısı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ TOPRAKLARINDA SÜRDÜRÜLEN ELEKTRİK ENERJİ KISITLAMASI KALDIRILDI!
 Abhazya’da Elektrik Sıkıntısı!
27/02/2019. Suhum. 26 Şubat. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). “Karadeniz Enerji "Черноморэнерго" Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Abhazya Cumhuriyeti toprakları üzerinde sürdürülen elektrik enerjisindeki kısıtlama, Rusya tarafı ile yapılan anlaşma sonucunda 27 Şubat sabah saat 09:00’dan itibaren kaldırıldı. 
 
Bilindiği üzere, İngurHES (ИнгурГЭС) elektrik Santralı Barajında yaşanan arıza ve su seviyesindeki düşüş nedeni ile Abhazya Cumhuriyeti’nde 20 Şubat Çarşamba gününden itibaren 11:00 – 14:00 saatlari arasında elektrik kısıtlamasına başlanmıştı.    
 
Basın Bildirisinde “Karşılıklı yapılan anlaşmaya göre, 27 Şubat Çarşamba gününden itibaren, Abhazya Cumhuriyeti topraklarında sürdürülen elektrik enerji kısıtlaması kaldırılıyor” bilgisine yer verildi.
 
İngurHES (ИнгурГЭС) Hidroelektrik Enerji Santralinde ki su seviyesindeki düşüş ve elektrik dağıtım sitasyonundaki dağıtımın acil olarak durdurulabileceği tehdidi nedeni ile 20 Şubat Çarşamba günü itibari ile Abhazya Cumhuriyeti toprakları üzerinde 11:00 – 14:00 saatleri arasında elektrik enerjisinde kısıtlamaya gidilmişti. 
 
İngurHES (ИнгурГЭС) Elektrik Enerji Santrali 1978 yılında çalışmaya başladı, ancak son beton 1988 yılında döküldü. Hidroelektrik Enerji Dağıtım İstasyonu Abhazya Cumhuriyeti toprakları üzerinde yer alıyor, 272 metre yükekliğinde ve 1 milyar metreküp su dolum kapasitesine sahip olan baraj ise Gürcistan toprakları içerisinde bulunuyor. Hidroelektrik Santralin enreji kapasitesi ise – 1300 Megawatt gücünde bulunuyor.    
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.