RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Şubat 2019, Salı 11:49:10 tarihnde eklendi. 607 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Petrolü Üzerinde Oyunlar!

BATAL TABAGUA “PETROL ÜRETİMİ KONUSU, PARLAMENTER GRUPLARI ARASINDA BİR OYUNA DÖNÜŞTÜ!”
Abhazya Petrolü Üzerinde Oyunlar!
26/02/2019. Suhum. 26 Şubat.  Foto: «Апсны.иахья» Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). 25 Şubat Pazartesi günü Abhazya parlamerntosunda bulunan bir grup milletvekili, Abhazya Cumhuriyeti toprakları ve karasuları üzerinde jeolojik çalışmaların verimliliği ve çevresel güvenliği, petrol ürünlerinin aranması ve üretimi konusunun incelenmesi üzerine bir meclis komisyonu kurulması konusunu gündeme getirdi. 
 
Bilindiği üzere, Abhazya Parlamentosu, 22 Şubat Cuma günü çalışmasında bu konu hakkında yapılan görüşmelere rağmen herhangi bir karar almadı. Toplantı süresince bazı milletvekilleri “Apsny Oil” «Апсны-Ойл» Petro Şirketinin çalışmalarının askıya alınması amacı ile önerge verdiler, bir bölüm milletvekili ise çalışmalarının sürdürülmesi yönünde görüş belirttiler. Oylama yapıldı, ancak her iki seçenek içinde yeterli oy sayısı bulunamadı. 
 
Abhaz Parlamenter Almas Djapua, 25 Şubat Pazartesi günü parlamentoda yaptığı konuşmada, komisyon kurulması konusunda yeniden bir oylamanın yapılması gerektiğini söyledi. Djapua, Cuma günü yapılan oylamada önerilen taslak kararının geçememesinin nedeninin teknik sorunlardan dolayı olduğunu belirtti.
 
Abhaz Parlamenteer Batal Tabagua, Cuma günü her iki seçeneğin de parlamentodan geçtiğini hatırlatı ve kişisel olarak, bu oluşan kararda, bazı anlaşılmaz çıkarlar sağlamak amacı ile çeşitli grupların oyunları olduğu izlenimini ediğindiğini vurguladı.       
 
“Apsadgil – İnfo” «Апсадгьыл-инфо» Haber Ajansının verdiği bilgiye göre Batal Tabagua “Bu olay, farklı milletvekilleri arasında bir oyuna dönüşüyor. Karar konusunda acele etmeyelim. Komisyon oluşturulmasına ilişkin olarak verilen her iki taslak versiyonu da geçmedi. Ben anlamakta zorlanıyorum, kimlerin nereleri yanıyor? Bir komite kurulsun ve daha sakin bir ortam içerisinde kurulsun. Uzmanları davet edelim ve konuşalım. Hiç kimse yarın petro üretecek olan aygıtlar ile ilgilenmiyor. Şimdilik petro üretimi yok ama, spekülayonlar başladı. Sorunu ciddiye alalım. Bunlar, bizim kişisel ilişkilerimiz değil. Tüm insanlarımızı ilgilendirir. Bizler, çirkin görünmemeliyiz. Bizlerin tek ana ortağı var. Bugün için bir karar alıyoruz, yarın değiştiriyoruz. Bizlere kimler geliyor ve ne yapacaklar? Gelin, sakin bir biçimde bunun karlı olup olmadığına bakalım. Ve bu konuda garanti aramayalım. Bu konu kullanılarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale edilmeye çalışıldığını görüyorum: Kim, hangi grup kimi destekleyecek, kim kimin boğazına yapışacak, kim yapışamayacak. Artık saçmalamayı bırakalım. İnsanlar bizi seyrediyor” dedi. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.