RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Şubat 2019, Perşembe 11:56:03 tarihnde eklendi. 2885 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Diasporası’ndan Geriye Dönüş Sürüyor!

ABHAZ DİASPORASINDAN, SON BEŞ YIL İÇERİSİNDE, 1029 KİŞİ ABHAZYA’YA GERİ DÖNDÜ!
 Abhaz Diasporası’ndan Geriye Dönüş Sürüyor!
21/02/2019. Suhum. 20 Şubat. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Bakanı Beslan Dbar, Genişletilmiş Kamu Dairesi Konseyi’nde düzenlenen toplantıda yapmış olduğu konuşmada, Abhaz Diasporası’ndan geriye dönüş konuları ve tarihi anavatanlarına geriye dönenlerin sorunlarını anlatırken, Abhaz Diasporasından son beş yıl içerisinde 1029 kişinin geriye döndüğünü söyledi.
 
Abhazya Cumhuriyeti yasalarına göre, XIX yüzyıl’da gerçekleşen, Rus – Kafkas ve Rus – Osmanlı savaşları sonrasında ülkelerini terk eden etnik olarak Abhazların (Abazalar) soyundan gelenler, Abhazya vatandaşı olarak kabul ediliyorlar, vatandaşlık statüsü beş yıllık süre için veriliyor. 
 
2018 yılı içerisinde 548 kişi Abhazya Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Toplamda 5000’n üzerinde Abhaz Diasporası insanı Abhazya’da yaşıyor ve tarihi atavatanlarına döndüler. Yurtdışında yaşayan 10 binden fazla Abhaz Diasporası insanı da (Mayıs 2018 itibarı ile – Bakanlık bilgisi) Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Komitesi tarafından tescil edildi ve Abhaz vatandaşlığı aldı.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Ahmet Demir - Dogru bir rakam degil
Maalesef bu rakamlar gercegi yansitmiyor. Vatandaslik alan cogu kisiye geri donuscu karti veriliyor ve sanki Abhazyaya donmus gibi islem goruyor. Tabi donen kisi basina bakanliga verilen para asil sebep. Su anda Abhazyada yasayan 1000 civari Turkiyeli Abhaz var sadece.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.