RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Şubat 2019, Pazartesi 18:01:22 tarihnde eklendi. 863 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’da Harita Krizi!

GÜRCİSTAN PARLAMENTOSU, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN AYRI GÖSTERİLDİĞİ HARİTALARI KULLANANLARA CEZA GETİRİYOR!
Gürcistan’da Harita Krizi!
18/02/2019. Suhum. Sputnik. RIA Novosti. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). RIA Novosti Haber Ajansı tarafından verilen habere göre, Gürcistan Parlamentosu tarafından, Abhazya ve Güney Osetya’nın, Gürcistan’ın birer parçası olarak göstermeyen ülke haritalarının kullanılması ve dağıtılmasına cezai sorumluluk getiren bir yasa tasarısı hazırlanıyor.
 
Gürcistan Parlamentosunda yayınlanan mesajda Gürcistan Ceza yasasına eklenecek olan taslak madde “Madde 343 – Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne aykırı olarak düzenlenmiş bir haritanın, yayının, Gürcistan’da üretimi, ithalatı, dağıtımı, reklamı, satışı ya da ihracatı, para cezası veya iki yıla kadar hapis ile cezalandırılacaktır” olarak belirlendi. .  
 
Asgari para cezası, 2 Bin Lari (760 doların üzerinde) olarak belirlendi,  ayrıca her dava da kesin para cezası, mahkeme tarafından belirlenecek. Parlamento internet sitesinde, özellikle son zamanlarda yayınlanan Gürcistan haritalarında toprak bütünlüğne aykırı durumların gözlemlendiği belirtiliyor. 
 
Bilindiği üzere 8 Ağustos 2008 akşamıı Gürcistan Silahlı Kuvvetleri, Güney Osetya’ya saldırdı, daha sonra Rusya Ordusu müdahale de bulundu, beç gün süren savaş sonrasında, Gürcü Birlikleri Güney Osetya’yı terk etti.
 
26 Ağustos 2008 tarihinde, Moskova, Abhazya ve Güney Osetya’nın egemenliklerini tanıdı. Rus liderler sürekli olarak, eskiden Gürcistan’a bağlı iki özerk cumhuriyetin bağımsızlıklarının tanınmasının yasal gerekçeleri olduğunu ve bunun değişmeyeceğini açıkladılar.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.