RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Şubat 2019, Cuma 11:03:48 tarihnde eklendi. 623 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO’dan Karadeniz Tehdidi!

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG “NATO, UKRAYNA’YA DESTEK VE KARADENİZ’DEKİ VARLIĞINI GENİŞLETME OLASILIĞINI DIŞLAMIYOR.”
  NATO’dan Karadeniz Tehdidi!
15/02/2019. Suhum. 14 Şubat. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). ABD Donanması, Deniz Operasyonları Başkanı Amiral John Richardson tarafından daha önce yapılan, Rusya’nın kilit deniz yolları üzerindeki kontrolünü sıkılaştırdığı ve Azak denizine girişi engellediğini belirten açıklamasında “Bundan dolayıdır ki, Washington için ilk darbeyi vurmak zamanıdır!” demişti. 
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, Atlantik İttifakı’nın, Ukrayna’ya ek yardımlarda bulunma ve Karadeniz’deki varlığını genişletme olasılığını dışlamadığını söyledi.
 
Stoltenberg, gazetecilere verdiği demeçte “NATO ülkeleri, Ukrayna’ya siyasi ve pratik olarak destek veriyor, şimdilik daha başka neler yapabileceğimize bakıyoruz… Karadeniz’deki varlığımızı daha da artırma olasılığınıa bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde gemilerimiz, Karadeniz’de düzenlenecek olan askeri tatbikatlara katılacak” dedi.(Bilindiği üzere, NATO üyesi Türkiye, Trabzon’un Sürmene ilçesinde yeni bir deniz üssü kuruyor ve Kırım konusunda, Ukrayna’ya destek veriyor. Ayrıca, Gürcistan – NATO Askeri Tatbikatlarına aktif olarak katılıyor ve Gürcistan’a askeri yardımda bulunuyor. – Abhazyam.com) 
 
Stoltenberg, Ayrıca, İttifak üyelerinin Brüksel’de Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak’la gayrı resmi bir kahvaltı yaptığını ve bunun da Rusya’nın Karadeniz’de tutulan Ukrayna gemilerini ve denizcilerini serbest bırakma talebine destek verildiğini söyledi.
 
25 Kasım 2018’de, Ukrayna Donanması’na ait üç gemi, Rusya sınırını ihlal etti, Rusya topraklarının geçici olarak kapalı olan karasularına girdi ve Karadeniz’den Kerç Boğazı’na doğru geçiş yapmaya çalıştılar. Tehlikeli bir şekilde manevra yaptılar, Rus makamlarının resmi uyarılarını yerine getirmediler.
 
22 denizci ve iki SBU çalışanı olan gemiler gözaltına alındı, üçü yaralandı, hastaneye kaldırıldı ve tıbbi bakım gördü, hiçbir şey yaşamlarını tehdit etmedi. Gözaltına alınanlara karşı devlet sınırının yasadışı geçişi ile ilgili bir ceza davası başlatılmıştır.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce yapmış olduğu açıklamada, Karadeniz’deki olayı bir provokasyon olarak nitelendirerek, Rusya sınırını ihlal eden Ukraynalı gemilerdeki mürettebat üyeleri arasında Ukrayna’nın iki özel güvenlik görevlisi olduğunu ve bu özel operasyonu yönlendirdiğini belirtmişti
 
Putin konuşmasında, Rus sınır muhafızlarının devlet sınırını korumak için görevlerini yerine getirdiğini vurguladı. Ona göre, Karadeniz’deki provokasyon, seçimler arifesinde Ukrayna Devlet Başkanı’nın düşük olan prestijini yükseltmek amacı ile yapılan bir provokasyon hareketi olduğunuda sözlerine eklemişti.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.