RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Şubat 2019, Çarşamba 14:24:57 tarihnde eklendi. 475 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO’dan Hülle Modeli Önerisi!

ABD, GÜRCİSTAN’A, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’YI AŞARAK, NATO’YA ÜYE OLMASI İÇİN “ALMAN MODELİNİ” ÖNERİYOR!
NATO’dan Hülle Modeli Önerisi!
 
13/02/2019. Suhum. 12 Şubat. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). RIA Novosti Haber Ajansı’nın belirttiğine göre, ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison tarafından yapılan açıklamaya göre, Gürcistan’ın, NATO’ya üye olma kararını vermesi için, Abhazya ve Güney Osetya’nın statülerine bakmazsızın “Alman Modeli” uygulanarak Atlantik Birliğine katılabileceğini söyledi.
 
Hutchison, ABD’nin, eski Avrupa’daki Silahlı Kuvvetler Komutanı Ben Hodges’in basına yaptığı açıklamalarda, Almanya Federasyonu Cumhuriyeti’nin , (Batı Almanya – Abhazyam.com) Demokratik Almanya Cumhuriyeti’nde (Doğu Almanya – Abhazyam.com) Sovyetler Birliği Askeri Güçlerinin bulunmasına rağmen NATO’ya üye olarak kabul edildiğini belirtmesi hakkında ki yorumunda “NATO’ya üyeliğin bu biçimde olup olmayacağı ve ilerleme sağlanıp sağlanmayacağı konusunda karar vermek tamamen Gürcistan’a bağlıdır. Bu NATO’nun önereceği bir şey değil. Gerçekten de, bu sorunun çözümü Gürcistan’a bağlı, Alman Modeli kullanılarak olabilir, nasıl davranmak istediklerine kendileri karar vermek zorundadırlar” dedi.
 
Gürcistan ile NATO arasındaki işbirliği, bu ülkenin Barış İçin Ortaklık adlı programa üye olduğu 1994 yılında başladı. 2004 Gül Devrimi sonrasında (Gül Devrimi: Gürcistan Devlet başkanı Eduard Şevardnadze yönetimine karşı, Parlamento’da darbe yapıldı ve yerine, aynı zamanda ABD vatandaşı olan Mihail Saakaşvili getirildi, darbe sonrasında dünyaca ünlü spekülatör George Soros, bu darbe sırasında verdikleri destek sırasında fazla abartılı davrandıklarını bellirtmişti – Abhazyam.com) Gürcistan ile NATO arasındaki ilişkiler daha da yoğunlaştı.
 
Nisan 2008’de Bükreş’te yapılan NATO zirvesinde, Gürcistan’ın gelecek süreç içerisinde ittfakın bir üyesi olabileceği ve bunun belirli standartlara tabi tutulacağı belirtildi. 4 – 5 Eylül 2014 tarihleri arasında Galler’de yapılan NATO zirvesinde ise, Gürcistan’ın Atlantik İttifakına üyeliğinin izlenmesi amacı ile bir tedbir paketi kabul edildi. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.