RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Şubat 2019, Perşembe 18:47:11 tarihnde eklendi. 1310 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Valery Bganba’dan Vize Uyarısı!

ABHAZYA BAŞBAKANI VALERY BGANBA “ABHAZ DİASPORASI VATANDAŞLARIMIZIN VİZE SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN RUS MESLEKTAŞLARIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ!”
Valery Bganba’dan Vize Uyarısı!
07/02/2019. Suhum. 7 Şubat. Sputnik. Badrak Avidzba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Vary Bganba, 4 – 6 Şubat 2019 tarihleri arasında Türkiye’ye ziyarette bulundu. Valery Bganba, 7 Şubat Perşembe günü, Türkiye’ye yapmış olduğu ziyaret konusunda bilgi verdi.
 
Valery Bganba “Türkiye Diaspora temsilcileri, Abhazya Kurtuluş Savaşı Zaferi’nin 25. Yıldönümü kutlaması nedeni ile, devlet başkanımızı Adapazarı şehrinde kurulacak olan Abhaz Kültür Merkezi’nin temel atma törenine davet etmişlerdi. Devlet Başkanı, özellikle benim bu temel atma törenine katılmamı istedi” dedi.
 
Başbakan, ilk olarak, İstanbul’da bulunan Abhaz Kültür Merkezi’nde 200’ün üzerinde Diaspora insanı ile toplantı yaptıklarını, toplantıya İstanbul Abhaz Yaşlıları Konseyi üyeleri, Türkiye’de eğitim gören Abhaz öğrenciler ve Abhaz Diasporası insanları ile bir araya geldiklerini söyledi.
 
Bganba “Toplantıda, Abhazya’da ki son durum, çalışma planlarımız hakkında konuştum. Birçok soru ile karşılaştım, en çoğu da vatandaşlarımızın Türkiye’den Abhazya’ya gitmeleri ile ilgili sorunlar idi. Uçuş maliyetlerinin de oldukça ağır olduğu gibi ciddi sorunlar da bulunuyor” dedi. 
 
Bganba, tek kişi için 220 Dolar ve vize maliyeti de bulunuyor, İstanbul Sochi uçak biletleri de oldukça pahalı diye konu hakkında bilgi verdi. 
 
Bganba “Başlangıç olarak, İstanbul – Moskova ve daha sonra Moskova – Sochi olarak uçmak daha kolay gibi görünüyor. Üstelik Abhaz pasaportuna sahip olmak “Uluslararası Abhaz Pasaportu – Abhazyam.com” (bu durumda vize de söz konusu değil) onlar, kesinlikle, Rusya’da göçmenlik hizmeti gören kurumun kontrolünden geçmeleri gerekiyor, bu da 4 saat gibi bir zaman gerektiriyor, o anda doğal olarak bunu yapamayacaklardır” dedi. 
 
Başbakan, bu tür zorlukların varlığı nedeni ile Abhazya’ya daha çok sayıda vatandaşın gelmesine izin verilemediğini söyledi. 
 
Valery Bganba “bizler, Rus meslektaşlarımızla bu sorunları konuşacağız ve bazı sorunları çözmeye çalışacağız. Anladığımı kadarı ile, Rusya yasalarına göre bu tür sorunlar, Rusya’ya giriş yapacak olan yabancılar içindir, özel olarakAbhaz vatandaşlarımıza karşı uygulanmıyor” dedi.
 
Bganba, Abhaz tarafı olarak, havalanlarında ve sınırda Abhaz vatandaşlarına yardım sağlamak amacı ile Rusya tarafına başvuruda bulunacaklarını da söyledi. 
 
Başbakan, ziyaretin 2. Gününde Sakarya Abhaz Kültür Merkezi temel atma töreni nedeni ile Adapazarı şehrine gitti (80 bin’in üzerinde Abhaz yaşıyor).
 
Bganba “Abhaz Kültür Merkezi, Abhaz dili ve kültürünün geliştirilmesi, ulusal halk şarkıları ve dansları öğrenimine katkıda bulunacak, Abhazya Cumhuriyeti’nin tanıtımına destek amacı ile müze oluşturulacak” dedi.
 
Adapazarı Abhaz Kültür Merkezi binası inşaatının 30 Eylül Zafer ve Bağımsızlık Bayramı’na kadar tamamlanması planlanıyor. Bganba “Adapazarı ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız,  manevi ve fiziki olarak biraraya gelebilecekleri merkez için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermektedirler. Para toplayarak bu kültür merkezini gerçekleştiryorlar. Buradaki örgütlerimizinde bu konuda yardımcı olmaları iyi olurdu” dedi.
 
Başbakan, Türkiye gezisi sırasında ata vatana geri dönme ile ilgili konuların görüşüldüğünü söyleyerek “Diaspora insanları, örneğin pasaport ve sadece ulaşım ile ilgili sorunları gündeme getirdi. Ulaşım’da bir rahatlama gerçekleştirilirse, o zaman yıl içerisinde 15 – 20 bin kişinin Abhazya’yı ziyaret edebileceğini söylüyorlar” dedi. 
 
Bganba, “Eğer, bu kadar büyük bir artış olursa, atalarının yaşadığı ülke sevgisi ve Abhazya’da yerleşme arzusu güçlenecektir” vurgulamasında bulundu. 
 
“Not: Abhazyam.com olarak, Abhaz Diasporasının, özellikle Sochi üzerinden transit olarak, Abhazya’ya geçmesi sırasında Rusya topraklarında çok kısa bir süre kalmaları ve direkt olarak Abhazya’ya geçmelerine rağmen, TC vatandaşlarına uygulanan vize maliyeti ile karşılaşmata oldukları, İstanbul – Sochi uçak seferlerini yapan hava kuruluşunun, tekelci zihniyeti ile uçak fiyatlarını fahiş olarak sürdürdüğü konularını, hem Abhaz, hem de Rus yetkililer ile sürekli görüşmelerde bulunulmuştur. Abhazya Cumhuriyeti Başbakanının bu konuya ciddi olarak eğileceğini ve Rus yetkililer ile bu sorunun çözümü konusunda görüşeceğini belirtmesini olumlu karşılıyor, sorunun çözümünün takipçisi olacağımızı açıklıyoruz.”
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.