RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Şubat 2019, Salı 11:24:44 tarihnde eklendi. 968 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Ziyaret Var!

ABHAZYA CUMHURİYETİ BAŞBAKANI VALERY BGANBA, TÜRKİYE ABHAZ DİASPORA TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ!
Abhazya’dan Ziyaret Var!
05/02/2019. Suhum. 4 Şubat. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti başbakanı Valery Bganba, 4 Şubat Pazartesi günü, İstanbul Abhaz Kültür Derneği’ni ziyaret etti.
 
Valery Bganba, ziyaret sırasında, İstanbul Abhaz Yaşlılar Konseyi, Abhaz kültür Dernekleri Federasyonu temsilcileri, Abhaz dili kursu öğrencileri, olmak üzere (RİDADE Kafkas Halk Dansları Oyuncuları ve ABISTA Tiyatro Sanatçıları da – Abhazyam.com) 200’ün üzerinde Abhaz Diasporası insanı ile buluştu. 
 
Toplantı sırasında, Abhazya’nın sosyal – ekonomik ve altyapılarındaki gelişmeler üzerinde duruldu. Katılımcılar, başbakana, ekonomideki büyüme kaynakları, delve ve vatandaşlar arasındaki sosyal etkileşim sistemleri ve ayrıca geriye dönüş sürecindeki sorunlar ve beklentiler hakkında sorular sordular.    
 
Valery Bganba, Türkiye’de yaşayan Abhazların tarihsel anavatanlarına dönüşlerine değinerek, Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Bakanlığı verilerine göre, Abhazya Cumhuriyeti’ne dört binin üzerinde kişinin döndüğünü belirterek, “bu sürece katılım giderek büyüyor” dedi.
 
Valery Bganba, ayrıca tarihsel atavatanlarına geriye dönen vatandaşların sosyal – kültürel uyumu konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Başbakan, toplantı sırasındaki ilgiden memnunluk duyduğunu belirterek, tarihsel ata vatanları ile yakın bağlarını sürdürme konusundaki derin ve samimi isteklerini ve etnik kökenlerinin korunması, Abhaz dilinin, tarihsel ve kültürel geleneklerin korunmasındaki duyarlılıklarını ve güçlü desteklerini gördüğünü söyledi.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.