RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Şubat 2019, Pazar 12:37:53 tarihnde eklendi. 572 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Shinzo Abe, Abhazya’da!

JAPONYA BAŞBAKANI SHİNZO ABE, 1989 YILINDA ABHAZYA’YI ZİYARET ETTİ!
Shinzo Abe, Abhazya’da!
03/02/2019. Suhum. 03 Şubat. Sputnik. Asida Kvitsiniya. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Moskova’da bulunan  (Центральный комитет КПСС) Komünist Partisi Merkez Komitesi, 1989 yılında o dönemde Japonya Gençlik Merkezi Başkanı olan, bugünkü Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin daveti üzerine Japonya’ya bir gezi düzenledi. Gürcistan Gençlik Komitesi 2. Sekreteri görevini sürdüren Eduard Şamba’da heyet içerisinde genç sovyet temsilcisi olarak bulundu.
 
Şamba, Japonya gezisi hakkında “Gezi programı oldukça kapsamlı idi. Tokyo, gelişimi ile birçok şehrin önünde bulunuyordu. Köprüler, yollar, gökdelenler, lüks arabalar ile şehrin görekmi görülüyordu. Japon yetkililer, belediye başkanı ve Japonya dışişleri bakanı ile görüşüldü. Eğitim gezileri düzenledik, şehirde bulunan birçok ilginç yer gezildi. Gezi zamanı Nisan ayına rastlıyordu ve bu dönemde sakura çiçekleri açmıştı, yükselen güneş ile bu ülkedeki en güzel anları yaşayacak kadar şanslı idik” dedi.
 
Soviet heyeti, Japonya halkının geleneklerine ne kadar bağlı olduklarını gördüklerinde şaşırdılar. Sovyet heyeti Japonya’da bir hafta süre ile kaldı. Shinzo ab eve Eduard Şamba, bu süre içerisinde tanıştılar.      
 
Abhazya'da Tatil!
 
Japonya tarafı, bir kaç ay sonra Svyetler Birliği’ne iadei ziyarette bulunma kararı aldı. Eduard Şamba “Japonya’dan gelen heyetin Moskova’da olduğunu vey akın zaman içerisinde Tiflis’e geleceklerini öğrendim, bu süre içerisinde’de gürcistan’da ki görevimi sürdürüyordum. Heyet Gürcistan’da bir kaç gün kaldı ve ben kendilerine, Abhazya’yı göstermek istediğimi ilettim. Kabul ettiler. Heyet 23 kişiden oluşuyordu. Uçakla, Tiflis’den, Babushera havaalanına geldiler. Hazırlıklar için önceden Abhazya’ya gittim” dedi.
 
Japon heyeti bir kaç günlüğüne geldi ve çok az zamanları vardı, bizler konuklara çok şeyler göstermek istedik. Şehir merkezini (Suhum – abhazyam.com) gezdiler, yürüyüş sonrasında Şehir valise Pilia, heyet için tekne gezisi düzenledi ve Novy Afon’a gidildi. 
 
Eduard Şamba “tekne ile Novy Afon’a gidildi ve gün boyu orada kalındı, kilise, mağara gezildi. Konuklar Abhazya’nın güzelliğine hayran kaldılar. Abhazya’nın bu kadar güzel olabileceğini hayal bile edemediler ve bu konudaki duygularını gizlemediler. Geziden çok memnun kaldılar” dedi.
 
Konuksever Abhaz ev sahibi Şamba, Shinzo ve yardımcısını, Ritsa gölünü gezmeye davet etti. Japon ziyaretçiler gördükleri manzara karşısında büyülendiler. Genç siyasetçi sadece Abhazya’nın güzellikleri ile ilgilenmiyor, onunla bağlantılı her şeyi merak ediyor ve öğrenmeye çalışıyordu.
 
Eduard Shamba, o günden bu yana 30 yıl geçtiğini ve japonya Başbakanı’nın o dönemdeki ziyaret anılarının hala taze olarak bulunduğunu umduğunu söyledi.
 
Eduard Shamba “Şu anda başbakan olarak ciddi bir görevde bulunuyor, ancak bu geziyi anımsamasını ve bugün için dikkatini bizlere çevirmesini istiyorum, çünkü kutsanmış toprakları (Abhazya’yı – abhazyam.com) ziyareti sonrasında her şey onun için çok iyi geçti” dedi.
 
Shinzo Abe, 1982 yılında, dışişleri bakan Sekreterliği görevine başladı ve o andan itibaren Japonya başbakanının siyasi kariyeri başlamış oldu. 20 Eylül 2006’da Shinzo Abe, parti başkanı olarak Junichiro Koizumi’nin yerine geçti ve 26 Eylül 2006’da parlamento tarafından başbakanlık görevine getirildi. Bir yıl sonra görevden ayrıldı, ancak 2012’de yeniden başbakanlık görevine geri geldi.          
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.