RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Ocak 2019, Salı 14:08:43 tarihnde eklendi. 556 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO – Gürcistan İttifakı!

TÜRKİYE, SURİYE KONUSUNDA RUSYA İLE AYNI TARAFTA, ANCAK KARADENİZ’DE KARŞI TARAFTA DURUYOR!
NATO – Gürcistan İttifakı!
29/01/2019. Tiflis. 28 Ocak. Abhazya – İnform. TASS. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, 28 Ocak Pazartesi günü Tiflis’te bakanlığın çalışma planları üzerine yaptığı açıklama sırasında, Mart ayı içerisinde Tiflis yakınlarında yapılacak olan “NATO – Gürcistan 2019” Askeri tatbikatına 22 ülkenin silahlı kuvvetlerinin katılacağını söyledi. (Gürcistan’da düzenlenecek olan askeri tatbikata, her yıl olduğu gibi Türkiye Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birliklerde katılıyor. Rusya ve Abhazya bu tatbikatların, Kafkasya’da istikrarı bozduğunu, 2008’de yapılan tatbikat sonrasında Gürcistan’ın, Ağustos – 2008 askeri saldırısını başlattığının altını çiziyorlar – Abhazyam.com) 
 
İzoria “Bugünkü verilere göre, “NATO – Gürcistan 2019” Askeri tatbikatına 22 ülke, düzenlenecek olan tatbikata, askeri temsilcilerinin katılacaklarını teyit ettiler” dedi. İzoria, ayrıca tatbikata NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’inde katılacağını belirtti.
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 23 Ocak’ta Gürcistan Devlet Başkanı Salome Zurabashvili ile birlikte düzenlemiş olduğu basın toplantısında Tiflis’e ziyaretini gewrçekleştireceğini belirterek “Ziyaret, NATO – Gürcistan tatbiatına katılacağım ve bu ülkenin üst düzey yetkilileri ile toplantılar düzenleyeceğim” dedi.
 
Stoltenberg “Gürcistan, Afganistan’da ki uluslararası barışın korunması operasyonlarına ve NATO Hızlı tepki Gücü’nün işleyişine önemli bir katkıda bulunmaktadır. Gürcistan’daki reform sürecini memnuniyet içerisinde karşılıyoruz. 2014 yılında imzalanan işbirliği anlaşma paketinin bir parçası olarak ülkeniz ile etkin işbirliğimizi sürdüreceğiz” dedi.
 
Gürcistan, 1990’ların son yıllarından bu yana NATO ile işbirliğini sürdürüyor. Kasım 2002 Tarihinde dönemin Devlet Başkanı Eduard Shevardnadze, ülkesinin NATO üyesi olmak istediğini açıkladı. Bu istem, bir sonraki devlet başkanı Mihail saakaşvili tarafından yinelendi. Gürcistan Hayal Kolalisyonu’nun 2012 yılında kazanmış olduğu seçim zaferi sonrasında iktidara gelen yeni hükümet, NATO’ya entegrasyon politikalarını sürdürdü ve aynı zamanda “Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne zarar vermeden Rusya ile ilişkilerin normelleştirilmesi en önemli görevimizdir” açıklamasında bulunmuştu. 2015 – 2016 yıllarında Stoltenberg Tiflis’I ziyaret etti. Stoltenberg, Gürcistan’ın NATO üyesi olması konusunda güvence verdi, ancak bu ülkenin NATO’ya girmesi için bir tarih belirtemeyeceği açıklamalarında bulundu. 
 
Bu arada, Gürcistan’da bir dizi yerel siyasetçi, Gürcistan’ın askeri – politik bloklara katılmasına karşı çıkıyor. Demokratik Hareket bloğunun lideri olan, eski parlamento başkanı ve Gürcistan Ulusal Partisi Başkanı Nino Burjanadze, Gürcitan’ın yaşamsal sorunlarını çözemediğini, bu sorunların çözümünün Rusya Federasyonu ile ilişkilerin kapsamlı bir biçimde normalleşmesi ile mümkün olabileceğini belirtiyor.         
 
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/6049018
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.