RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 20:21:17 tarihnde eklendi. 690 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vatikan'dan Abhazya'ya ziyaret

VATİKAN'IN KAFKASYA RUHANİ BÜYÜKELÇİSİ CLAUDİO GUGEROTTİ ABHAZYA'YI ZİYARET EDİYOR
Vatikan'dan Abhazya'ya ziyaret 19/12/2008. Vatikan Kuzey Kafkasya Büyükelçisi Claudio GUGEROTTİ; İsa peygamberin doğum günü arifesinde Abhazya'da yaşayan katoliklerin bayramını kutlamaya ve ayrıca Abhazya Devlet Yöneticileri ile görüşmelerde bulunmak üzere Suhum'a geldi.

Claudio GUGEROTTİ "bizler, tanrının halkınızın gelecekteki yaşamına yardımcı olacağına inanıyoruz. 1 Ocak dünya'da ilk gün olarak başlıyor. Yılın ilk günü Papa XVI. BENEDİK, ana teması barış ve kardeşlik olan, savaşa ve yoksulluğa karşı çıkan konuşmasını yaparak insanlara hitap edecektir" dedi.

Claudio GUGEROTTİ; Abhazya Devleti Yönetimine ülkelerinde yaşayan katoliklere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ettiğini belirterek "bizler, Abhazya'da yaşayanların etnik kökenlerine ve hangi dinden olduklarına bakmadan insani yardımda bulunduk ve yardım etmeye devam edeceğiz. Vatikan olarak, katolik kilisesinden insanların yardım alacak konuma düşmelerini istemeyiz" dedi.

Claudio GUGEROTTİ; Abhazya halkının barış içerisinde yaşamaları dileğinde bulunarak, Abhazya'da görmüş olduklarından etkilendiğini belirterek "Suhum'a gelirken sizin dağlarınızdan etkilendim. Abhazya'da ki her mevsimde renklerin farklı tonlarını görebiliyoruz. Gördüklerimden nefesim kesilir gibi oluyor. Ve inançlı bir insan olarak bunu tanrının işareti olarak görüyorum. Tanrıdan, bu güzel ülkeye istikrar ve gelişme getirmesi için dua ediyorum" dedi.

Sergey ŞAMBA; Vatikan Büyükelçisi'ne Abhazya ve çevresinde yaşanan olaylar hakkında bilgi vererek "Abhazya yönetimi olarak, farklı dinlere inanan insanların barış içerisinde yaşamaları için elimizden gelen her türlü kolaylığı göstereceğiz" vurgulamasında bulundu.

Claudio GUGEROTTİ; Hz. İsa'nın doğum gününü kutladı ve ortodoks kilisesinede saygılarını iletti. Vatikan'ın Ruhani Büyükelçisi 20 Aralık Cumartesi günü Abhazya'da yaşayan katolikler ile buluşacak.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.