RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Ocak 2019, Salı 11:38:38 tarihnde eklendi. 428 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Domuz Gribi Tehlikesi!

ABHAZYA, GÜRCİSTAN’DA YAŞANAN DOMUZ GRİBİ NEDENİ İLE ABHAZYA-GÜRCİSTAN DEVLET SINIRINI KAPATTI
   Domuz Gribi Tehlikesi!
15/01/2019. Suhum. 13 Ocak. Foto: Aleksandr Kryazhev. Sputnik. Badri Yesiava. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi, Gürcistan topraklarında yaşanan domuz gribi salgını nedeni ile ilgili olarak, 10 Ocak Pazar günü akşam saat 20.00’fan itibaren İngur nehri deevlet sınırı boyunca geçişlere kısıtlama getirdi.
 
Kısıtlamanın nedeni, Gürcistan topraklarında yaşanan ölümcül H1N1 Domuz gribi vakalarının elverişsiz koşullar altında yayılabileceği gözönüne alınması. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Baş Hekimi Lydmila Skorik yapmış olduğu açıklamada, domuz gribinin risk unsuru taşıdığını belirterek, sınırda bulunan Gal bölgesinde yaşanan grip vakalarında Domuz Gribi teşhisi konulmadığını sözlerine ekledi. 
 
Gal Bölgesi Hastanesi Pediatri Başhekimi Vekili Dr. Liya Gamsoniya, Sputnik’e yaptığı açıklamada, 13 Ocak Pazar günü, girip belirtileri gösteren 8 kişinin tedavi altına alındığını söyledi. Gamsoniya “Olumsuz hava koşulları nedeni ile bölgede ki grip vakalarında artış yaşanmaktadır, ancak vakalarda domuz gribi teşhisi konulmamıştır” dedi. 
 
Gamsoniya, Gürcistan’da yaşanan domuz gribi nedeni ile sınırın kapatılması sonucu, insanların endişeye kapıldıklarını ve normal grip tedavilerini evlerinde geçirenlerinde bu endişeleri nedeni ile hastanelere başvurduklarını ve bu sayının da arttığını belirtti. Gamsoniya’ya göre, Gal Bölgesinde domuz gribinin teşhis ediebilecek laboratuvar sistemi bulunmuyor. 
 
Gamsoniya “Şu anda, sınır kapatıldığı için hastalığın bölgeye sıçraması gibi bie endişe bulunmamaktadır. Evlerinde grip hastalığı yaşayanlar da, hastanelere başvurmaktadır” dedi. 
 
Abhazya Baş Hekimi Lydmila Skorik, yaptığı açıklamada, Suhum Hastanesinde Domuz Gribi teşhisi konulabilecek bir yapılanmanın bulunduğunu ve Gal Bölgesinde Domuz Gribi nedeni ile ölümlerin olduğu gibi yanıltıcı dedikodular ile panik yaratılmasının bir anlamının bulunmadığını belirtti. Ayrıca bölgede ki acil durumlar hakkında sürekli irtibat halinde bulunduklarını da sözlerine ekledi. 
 
Skorik “Teşhisler, sadece laboratuarımızda konulmaktadır. Eğer bir kişi domuz gribi teşhisi ile hastanemize getirilirse, mükemmel bir tedavi ile sağlığına kavuşabilecektir. Bu konu ilke ilgili olarak, herhangi bir teşhis varsa il önce ben bileceğim” dedi.
 
Lydmila Skorik, bölgede kış koşullarının yaşandığını ve insanların sık olarak hastalandıklarını, ancak bu rahatsızlıkların Domuz Gribi anlamına gelmediğini, eğer virus şüphesi olursa, bunun Suhum’daki laboratuvarda teşhis edilebileceği vurgulamasında bulundu.        
 
Abhazya Devlet Güvenlik Servisi kararına göre, Gürcistan topraklarından, Abhazya Cumhuriyeti’ne giriş ypacak olan yabancı ülke vatandaşlarının yanı sıra, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının da, Gürcistan topraklarına geçişleri geçici olarak yasaklandı. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.