RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Ocak 2019, Cuma 11:52:04 tarihnde eklendi. 336 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya’dan ABD’e Uyarı!

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ABD, VENEZUELA’NIN EGEMENLİĞİNE SALDIRIYOR!”
 Rusya’dan ABD’e Uyarı!
11/01/2019. Suhum. 11 Ocak. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin anayasaya aykırı olarak, Venezuela’da alternatif bir hükümet kurma girişimlerini destekleyerek, Venezuelannın egemenlik haklarını açıkça ihlat etmeye hazırlandığını açıkladı.
 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, daha önce, Cumhuhriyet Ulusal Meclisi Başkanlığı görevine seçilen muhalefet lideri Juan Guaido ile yakın zaman içerisinde Venezuela’daki durum hakkında görüşme de bulunmuştu. Guaido geçtiğimiz günlerde meclis başkanlığı görevini devir almıştı. (İktidar parti milletvekilleri, seçim toplantısına katılmadı – abhazyam.com) Ulusal meclis, bu Güney Amerika ülkesinde siyasal karar alma mekanizması dışında kaldı ve onun yerine Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti tarafından kontrol edilen bir Kurucu ulusal Meclis toplandı.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde “Wahington tarafından, Venezuela’daki bazı kişileri meşru yetkililer olarak belirlemesi ve anayasaya aykırı olarak alternetif bir Venezula hükümeti kurulması çalışmalarına dair fütursuz bir çizgi izlemesi, Venezuela’nın egemenliğine ilişkin beklenmedik bir saldırıdır” açıklamasına yer verildi.
 
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 10 Ocak Perşembe günü 2019 – 2025 dönemi arasında Venezuela Devlet Başkanı olarak sürdüreceği görevi nedeni ile yemin etti. Yemin Töreni’ne, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Salvador Devlet Başkanı Sanches Ceren, Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Kore Halk Cumhuriyeti Tarım ve Köyişleri Bakanı Han Changfu, OPEC Genel Sekreteri Mohammed Barkindo, Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Anatoly Bibilov, Rusya Federasyonu heyetine ise, Federasyon Konseyi Başkan Vekili İlyas Umakhanov eşlik ettiler.
 
Amerikan Devletleri Örgütü olan (OAS) Nicolas Maduro’nun devlet başkanlığını kabul etmediğini açıkladı ve Paraguay, diplomatik ilişkileri kesti. Ocak ayı başında yapılan Latin Amerikan “Lima gurubu” üyeleri toplantısında, Meksika hariç olmak üzere, Nicolas Maduro’nun başkanlığının tanınmadığı açıklandı. ABD tarafından da benzer bir durum sergileniyor ve bu uygulama, Venezuela devlet yönetimine karşı ambargonun sürdüğünü gösteriyor.         
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.