RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Ocak 2019, Çarşamba 20:30:37 tarihnde eklendi. 423 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Raul Hadjimba, Venezuela’da!

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA, NİKARAGUA, BOLİVYA, KÜBA VE EL SALVADOR DEVLET BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞECEK!
Raul Hadjimba, Venezuela’da!
09/01/2019. Suhum. 09 Ocak. Sputnik. Badri Yasieva. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cummhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, 10 Ocak Perşembe günü Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro’nun yemin törenine katılacak. 
 
Abhazya Cumhuriyeti’nin Venezuela ve Nikaragua Büyükelçisi Zaur Gvadzhava’nın, Sputnik Haber Ajansı muhabirine verdiği bilgiye göre, Raul Hadjimba’nın Venezuela ziyareti sırasında Nikaragua, Bolivya, Küba ve El Salvador devlet başkanları ile görüşmesinin planlandığını söyledi. 
 
Zaur Gvadzhava “Bizler, tarihlerin uyuşması halinde bu ülkelerin devlet başkanları ile görüşmeler için toplantılar organize ettik. Abhazya delegasyonun kısa bir süre için burada bulunacağını biliyorsunuz. Eğer bir gün daha geçirilmiş olsa idi, bu ziyaretin daha verilimli olabileceğini düşünüyorum. Bu toplantıların gerçekleştirilmesi için elimden gelen her türlü şeyi yapacağız” dedi.
 
Gvadzava, bu görüşmeler sonrasında egemenliklerin karşılıklı olarak tanınması konusunda, bakanlar düzeyinde görüşmeler yapılmalıdır, bilgilendirmesinde bulundu. Abhaz büyükelçiye göre, Raul Hadjimba havaaalnında, Venezuela Devlet Başkna Yardımcısı Delcy Rodriguez tarafından resmi törenle karşılanacak.
 
Zaur Gvadzava “Heyet üyeleri, Güney Osetya Devlet Başkanı Anatoly Bibilov ile aynı otele yerleşecekler. Bugün için Raul Hadjimba ve Nicholas Maduro arasında bir görüşme yapmayı planlıyoruz. Uçak gecikmez ve her şey planlandığı biçimde gerçekleşirse bu görüşmeyi yapmamız mümkün olacak” dedi.  
 
Gvadzava, iki devlet başkanı arasında yapılacak olan görüşmede, konulardan birisinin, pasaportların karşılıklı olarak tanınması olacağını sözlerine ekleyerek “uzun zamandan beridir, her iki ülkede de pasaportlarıon tanınmasının gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Tanınma için tüm belgeler hazırlandı ve karar aşamasına geldi. Ayrıca Venezuela Spor Bakanlığı ile de karşılıklı bir işbirliği anlaşması da hazırlanıyor” dedi. 
 
Abhaz büyükelçi, Abhazya heyetinin Venezuela’yı resmi ziyareti sonrasında, Devlet Başkanı Nicholas Maduro’nın Abhazya’yı ziyareti tarihi konusunda bilgi vermedi.
 
Nicholas Maduro, 20 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden Venezuela Devlet Başkanlığı görevine seçilmişti. Venezuela, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin, bağısızlık ve egemenliklerini 10 Eylül 2009 tarihinde tanıyarak, Rusya Federasyonu ve Nikaragua’nın ardından tanıyan üçüncü ülke oldu. İki ülke hükümetleri arasındaki ilk resmi görüşmeler, dışişleri bakanlıkları düzeyinde, Eylül 2009’da gerçekleşti. Venezuela Cumhuriyeti’nin Abhazya Büyükelçisi ve Genel Yetkilisi Hugo Jose Hernandez, 12 Temmuz 2010 tarihinde görev belgesini Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Segey Bagapş’a sundu. Abhazya Devlet Başkanı Sergey Bagapş’ın Venezuela’ya ilk rssmi ziyareti 2010’da gerçekleşti.  
 
(Not: Venezuela’nın o dönemki efsanevi lideri Hugo Chavez, bu kararı, Moskova ziyareti ziyareti sırasında açıklamıştı. Abhazyam.com olarak bizlerde Nicholas Maduro’nun devlet başkanlığını tebrik ediyor, ABD emperyalizmine ve içerideki oraklarına karşı verdiği mücadleyi destekliyoruz – Abhazyam.com)          
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.