RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Aralık 2018, Pazar 12:29:27 tarihnde eklendi. 705 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Geriye Dönüş Bakanlığı!

BESLAN DBAR “TÜRKİYE, SURİYE VE ÜRDÜN GİBİ ÜLKELERDE YAŞAYAN SOYDAŞLARIMIZIN KAPİTALİST SİSTEM İÇERİSİNDE BULUNDUKLARINI ANLAMALIYIZ!”
Abhazya Geriye Dönüş Bakanlığı!
30/12/2018. Suhum. 28 aralık. Sputnik. Sana Kvaratskhelia. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Bakanı Beslan Dbar, 28 Aralık Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında Abhaz Diasporasının yaşadıkları ülkelerde ve Abhazya’ya geriye dönüş sonrası yaşamları hakkında bilgi verdi. 
 
Geriye Dönüş Bakanı, 2018 yılı çalışmaları hakkında bilgi verirken, Türkiye ve Ürdün’e yapmış olduğu ziyaretleri de anlattı.
 
Dbar, Ürdün ziyaretini anlatırken, Amman şehrinde, Abhaz kültür Merkezi ve Çerkes Örgütü ile bir araya geldiğini belirterek “Toplantı iki saatten fazla sürdü. Abhazya’nın siyaseti, ekonomisi ve kültürel konumu hakkında bir çok soru ile karşılaştık. Ürdün’deki Çerkes Diasporasının Adıge okulu bulunmaktadır. Okul içerisinde bir Abhaz sınıfı açılması önerisinde bulundum. Şimdi, önümüzdeki Eylül Ayı’nda orada bir Abhaz sınıfı çalışmaya başlayacak” dedi. 
 
Abhaz heyeti, ayrıca İstanbul’a gitti ve orada, Cumhuriyet açısından çok önemli olan Gal bölgesinde ekonomik alanda çalışma yapılacak olan bir proje hakkında iş görüşmelerinde bulundu. Beslan Dbar, toplantıya katılanların projeye çok ilgi gösterdiklerini söyledi.
 
Dbar, çalışma gezisinin bir parçası olarak Suriye’ye de gidişin planlandığını, ancak ülkesideki savaş koşullarının ağırlaşması nedeni ile ertelendiğini söyleyerek “Ancak, Ocak ayı içerisinde Suriye’deki vatandaşlarımız ile mutlaka görüşeceğiz” dedi.       
 
Komiteden Bakanlığa Geçiş! 
 
Abhazya Geriye Dönüş Komitesi, Mayıs 2018’de bakanlık statüsüne geçerek yeniden düzenlemeye gidildi. Günümüze kadar komitenin tüm birimleri, bakanlık statüsü çerçevesinde yeniden oluşturuldu.
 
Beslan Dbar “Milletvekili Leonid Chamagua’nın girişimleri ile, Geriye Dönüş Komitesi’nin bakanlık statüsüne geçirilmesi girişimi, kanımca gerçekçi bir eylemdir. Demografi sorunu, doğrudan geriye dönüş ile ilgilidir. Yurtaşlarımızın, tarihsel atavatanlarına dönüşü, demografi konusu ile ilglidir” diyerek konuya dikkat çekti. 
 
Dbar, bilgi verirken, ülkede yapılan demografi evlilikleri hakkında bilgi verere, 2018 yılı içerisinde tarihsel atavatanlarına dönen Abhazların 17 evlili yaptığını ve geriye dönüş yapan aileler de 25 yeni çocuğun doğduğunu söyledi.
 
Dbar “Doğum yapan ailelere maddi destek sağladık. 1. Doğumda aileye 30 Bin Ruble, 2. Doğumda 40 Bin ve 3. Doğumda ise, 50 Bin Ruble destek verdik” dedi.   
 
Dbar, “Bir fayda sağladık. İlk çocuğun doğumunda, aileye 30 bin ruble, ikinci - 40 doğumunda ve üçüncü - 50 bin ruble doğumunda ödeme yapıyoruz” dedi.
 
Geriye Dönüş Bakanı, Abhazya’ya geri dönüş yapan vatandaşların, sosyal uyum konusunun en zor sorun olduğunu belirterek “Türkiye, Suriye ve Ürdün’ün capitalist bir ekonomik sisteme sahip ülkeler olduğunu anlamalıyız. Herhangi bir geriye dönüş olayı, direkt stress ile ilgilidir. Yeni bir çevreye katılmamız, yeni arkadaşlıklar edinmemiz gerekiyor. Bu konu, bazı zorluklar içermektedir. Ancak, bakanlığımızda uyum sağlanması amacı ile yeni bir bölüm kurduk. Herhagi bir geriye dönüş yapan vatandaşımız, geçecek olan bir yıl içerisinde uyum sağlayabilecektir” dedi.  
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.