RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Aralık 2018, Çarşamba 19:13:50 tarihnde eklendi. 910 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya’dan, Gürcistan’daki Laboratuvara Tepki Var!

GRİGORY KARASİN “GÜRCÜSTAN’DAKİ LUGAR LABORATUVARINDAKİ ASKERİ-BİYOLOJİK ÇALIŞMALARDAN ENDİŞELİYİZ!”
Rusya’dan, Gürcistan’daki Laboratuvara Tepki Var!
19/12/2018. Suhum. 19 Aralık. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, Gürcistan’ın Alekseyeva köyünde bulunan Lugar Laboratuvarında, ABD’nin askeri – biyolojik çalışmaları hakkında endişe duyduklarını ve Rusya olarak, ABD ile Gürcistan’dan bu çalışmalar hakkında açıklama istediklerini söyledi.
 
Karasin RIA Novosti Haber Ajansı’na verdiği demeçte “Washington ve Tiflis’ten bu biyolojik çalışmaların, gerçek varlığı hakkında bugüne kadar net bir açıklama getirilmedi ve bunun gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Unutmayalım ki, bu coğafya bizim sınırlarımızın karşısında bulunuyor” dedi.
 
Gürcistan’ın eski Devlet Güvenlik Bakanı İgor Giorgadze daha önce yapmış olduğu açıklamada, Rihard Lugar laboratuvarında insanlar üzerinde etkili olabilecek deneyler yapılabileceğini belirtmişti. Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Kimyasal – Biyolojik Savaş Savunma Birlilkeri Komutanı İgor Krillov, Lugar Labortauvarı merkezinde çalışan ABD’li bilim adamlarının, tedavi yapılacağı kisvesi altında, bölgedeki yerel insanlar üzerinde zehirli kimyasalların etkilerini test ettiklerini söyledi.
 
İgor Giorgadze, Eylül ayı içerisinde Moskova’da düzenlemiş olduğu basın konferansında yaptığı konuşmada, ABD Devlet Başkanı Donald Trump’a, Richard Lugar laboratuvarında sürdürülen çalışmaları araştırmak için başvuruda bulunduğunu ve burada insanlar üzerinde ölümcül deneyler yapılabileceğini söyledi. Giorgadze, Aralık 2015 tarihinde 30 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin verilerde bu kişilere bu laboratuvarda Hepatit C tedavisi verildiğini söyledi. 2016 yılı, Nisan ve Ağustos ayları içerisinde, sırası ile 30 ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği, bunların “ölüm nedenleri” bölümünde “bilinmiyen” yazıyordu, ancak nedenleri araştırılmadı.
 
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ekim ayı içerisinde Sochi’de düzenlenen Valdai Kulübü’nün yıllık toplantısında yaptığı konuşmada “Bu konunun ne kadar ciddi olduğuna karar vermek mümkün değil. Ancak, bu ifadenin Gürcistan eski Devlet Güvenlik Bakanı tarafından verilmesi, tabii ki endişe vericidir. Bu çalışmalar, gerçekten gerçekleştiriliyorsa, çok tehlikeli ve genetik alanlarda son dönemlerde yapılan çalışmalarla ilintili olabilir” dedi. 
 
BM ve AB’den 17 ülke uzmanı, 14 – 15 Kasım 2018 tarihleri arasında, merkezin denetimini yapmak üzere laboratuvarı ziyaret ettiler. Rusya Dışişleri Bakanlığı daha sonradan, Rus bilim adamlarının bu geziye katılmayacaklarını ve nedenini de “uluslararası toplum, bu yerin gerçek statüsüsü ile ilgili olarak yanıltılmaya hazırlanıyor” olarak açıkladı. 
 
Karasin “Richard Lugar Merkezi’nin, 14 – 15 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılan yabancı gözlemcilerin ziyareti sonuçları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı” vurgulamasında bulundu. 
 
Karasin’e göre, Moskova, “bu tür” gezilerin, “Biyolojik ve Toksin Silahların Yasaklanması Sözleşmesi (BTWC) kurallarına bağlı bir doğrulama mekanizmasına alternatif olamayacağına inanıyor.
 
Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı “Bizler 2016 sonunda bu sorunu gündeme getirdik ve sözleşme tarafından uygulanan güven artırıcı önlemlerin biçimini geliştirmek için, yabancı tıbbi ve biyolojik çalışmalar hakkında bilgi verilmesi amacı ile özel önerilerde bulunduk. ABD’nin bu önerinin uygulanmasını engellemeyeceğini umuyoruz” dedi.
 
Karasin “Bizler, Lugar laboratuvarının meşru hale getirilmesi çabalarına katılmayacağız” dedi.
 
Rusya tarafı, Pentagon tarafından, biyomedikal laboratuvarlarının Rusya sınırına çok yakın yerlere yerleştirlme çalışmaları hakkındaki endişelerini sürekli olarak dile getirdi. Rus Dışişleri Bakanlığı, bu bağlamda, Tiflis’in yakınlarında oluşturulan “ABD Tıbbi araştırma Birimi”nin sözde “R. Lugar Halk Sağlığı Araştırma Merkezi” olarak “meşru” duruma getirilmeye çalışıldığına inanıyor.
 
Moskova, ABD ve Gürcistan yetkililerinin, özellikle tehlikeli bulaşıcı hastalıkları inceleyen, ABD Ordusuna ait askeri birimlerin faaliyetlerini ve merkezin gerçek içeriğini gizlemeye çalıştıklarına inanıyor. Gürcistan tarafı ise, endişelerin yersiz olduğunu ve laboratuvarın yalnızca bilimsel araştırmalarla uğraştığını belirtiyor.          
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.