RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Aralık 2018, Salı 13:54:45 tarihnde eklendi. 562 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Provokatif Açıklamalar!

DAVİD ZALKALİANİ “RUSYA, SADECE GÜRCİSTAN VE KARADENİZ İÇİN DEĞİL TÜM AVRUPA İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR!”
Gürcistan’dan Provokatif Açıklamalar!
18/12/2018. Tiflis. 18 Aralık 2018. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Gürcistan Dışişleri Bakanı vDavid Zalkaliani, 18 Aralık 2018 Salı günü Tiflis’de yapılan Gürcistan Diplomatları adlı yıllık topantıda yaptığı konuşmada “Rusya’nın yıkıcı eylemleri, sadece Gürcistan ve Karadeniz bölgesinde değil, tüm Avrupa kıtasının güvenliği için tehdit oluşturuyor” dedi.
 
Zalkaliani, konferans katılımcılarına ve davetlilere karşı yapmış olduğu konuşmada, Gürcistan Devlet Başkanlığı görevine seçilen Salome Zurabishvili’nin, dışişleri bakanlığı görevi süresince, büyükelçiler ve diplomatik misyon başkanlırı ile yıllık toplantıların düzenlenmesinin temellerini attığına dikkat çekti. 
 
Gürcistan Dışişleri Bakanı “Rusya Federasyonu, 2008 Ağustos’unda gerçekleştirdiği büyük çaplı askeri saldırı ve Ukrayna’ya karşı 2014 yılından bu yana sürdürümüş olduğu saldırgan politikalar nedeniyle, yaratmış olduğu,çözülemeyen sorunlarla, bölgedeki güvenlik ortamını daha da kötüleştirdi” dedi.
 
Zalkaliani’ye göre, Rusya son dönemlerde, askeri saldırgan yöntemleri ile birlikte “Karma Mücadele Araç ve Teknikleri” kullanarak, dış politika hedeflerine ulaşmak istiyor.
 
David Zalkaliani “Rusya tarafından Gürcistan topraklarında ki işgal sürdürülüyor – Abhazya ve Tskhinhal bölgesi/ Güney Osetya’da, onların ilhak edilmesini amaçlamak amacı ile atılan adımlar, bölgede artan militarize durumlar, uluslararası hukuk normlarının dikkate alınmaması, sadece bölge için değil, ancak tüm Avrupa’nın güvenliği açısında da ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Rusya Federasyonu, dış politika hedeflerine ulaşmak amacı ile daha fazla farklı yöntemler kullanmakta ve toplumun tüm kesimlerinde oluşan batı değerlerinin yeniden gözden geçirilmesi sürecine ivme kazandırmaya çalışmaktadır” dedi.
 
Bilindiği üzere, Rusya, 2008 Ağustos savaşı sonrasında Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıdı ve Avrupa Konseyi Raporlarına ve AB Komisyonu sonuçlarına göre saldırganlığı Gürcistan tarafının başlattığı belirlendi. (Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıkları ve egemenlik hakları, Rusya Federasyonu sonrasında BM üyeleri, Venezuela, Nikaragua, Vanuatu, Tuvalu, Nauru tarafından tanınmıştı, en son 29 Mayıs 2018 tarihinde ise, Suriye Arap Cumhuriyeti tarafından tanındı – Abhazyam.com)         
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2539706.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.