RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Aralık 2018, Cuma 19:33:46 tarihnde eklendi. 578 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Sonrası Rusya’dan Yorum Var!

GRİGORY KARASİN “GÜRCİSTAN’DA SEÇİMLER SONRASINDA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA HAKKINDAKİ DÜŞMANCA TAVIRDA, HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI!”
Cenevre Sonrası Rusya’dan Yorum Var!
14/12/2018. Suhum. 13 Aralık. Abhazya – İnform. RIA Novosti. Vitaliy Belausov. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile Cenevre’de düzenli olarak sürdürülen görüşmelerin 46. Turun ardından RIA Novosti Haber Ajansı’na demeç veren Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin “Gürcistan’da yapılan devlet başkanlığı seçimleri, bu ülkenin Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili düşmanca tutumunda herhangi bir değişiklik yaratmadı” dedi.  
 
Grigory Karasin “Gürcistan’da devlet başkanlığı seçimleri gerçekleşti. Bizler, bunun sonrasında, Tiflis’in düşmanca bakışının tamamen değişeceğini ummuştuk. Açıkça söylemek isterim ki, bu umutlarımızda pek de doğru çıkamadık. Gürcistan’ın yeni temsilcisi olan Dışişleri Bakan Yardımcısı Lasha Darsaliaya, hala, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerini tanımama ve Rusya’yı işgalcilikle, 2008 Ağustos Anlaşması gereği olan yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiği gibi, suçlamalarını sürdürdü” dedi. 
 
Karasin, Abhazya ve Güney Osetya heyetleri, genç  cumhuriyetlerde son 10 yıl içerisnde gerçekleşen değişiklikleri, özellikle sosyal – ekonomik durumlardaki gelişimi ve çeşitli projelerin yaşama geçirilmesini anlatarak Tiflis’e “Geçmişi Anımsattılar” dedi. Rusya Federasyonu heyeti de, varolan konumlarını belirttiler Mihail Saakaşvili’nin 2008 yılındaki saldırgan tutumunu anlattılar. Abhazya ve Güney Osetya ile olan mevcut ilişkileri, çıkabilecek olan silahlı çatışmaların önlenmesinde ki askeri üslerin varlığı ve sınır kontrol çalışmalarının karşılıklı yapılan anlaşmalar ile gerçekleştiğini belirttiler.
 
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı “Görüşlerde yine ayrılıklar oldu. Bu polemikler sonucunda, yine karşılıklı güç kullanılmaması konusundaki anlaşma kabul edilmedi. Abhaz heyeti tarafından konu ile ilgili olarak sunulan yeni belgenin Mart 2019 başında yapılacak olan Cenevre toplantısında ele alınması kabul edildi” dedi.
 
Karasin, Gürcistan heyetinin haricindeki tüm katılımcıların, bölgedeki durumun nispeten istikrarlı olduğunu ve Gürcistan’ın Abhazya ile Güney Osetya ile olan sınır bölgesinde büyük çaplı olayların gerçekleşmediğini kabul ettiklerini vurguladı.
 
Rusya tarafı ayrıca, ABD ve NATO’nun artan faaliyetlerine bağlı olarak, bölgede istikrar ve güvenliğin tehdit altında olduğunu belirtti.
 
Karasin açıklamasında, Görüşmelerde, Güney Osetya tarafı, önümüzdeki hafta yapılacak olan olayları önleme ve müdahale etme mekanizması toplantılarına katılmayı kabul ettiğini, Abhazya ve Gürcistan arasında oluşturulması düşünülen mekanizmanın çalışmasının ise, Tiflis’in Othazoria – Tatunashvili davasındaki tutumunun değişmemesi nedeni ile sürdürülemedeğini söyledi.  
 
Rusya tarafı ayrıca, ABD ve NATO’nun artan faaliyetlerine bağlı olarak, bölgede istikrar ve güvenliğin tehdit altında olduğunu belirtti. 
 
Karasin “Özellikle, Vaziani askeri havaalanının yenilenmesi, 2019 yılı ortalarında yaklaşık olarak 30 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilecek olan NATO askeri tatbikatlarının hazırlanmasından söz ediyoruz. Bütün bunlara bağlı olarak, Gürcistan, Hazar Denizi ve Orta Asya’dan Afganistan’a kadar uzanan tehlikeli bir stratejik askeri geçiş ağında bir bağlantı konumuna getirildi. Bu konuyu ABD’li yetkililer ile ayrı bir toplantıda ele aldık” diyerek sözlerine ekledi.           
 
https://ria.ru/20181212/1547893715.html
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.