RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Aralık 2018, Çarşamba 15:41:14 tarihnde eklendi. 648 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Mandalinası Sezonu Başladı!

ABHAZYA – RUSYA SINIRINDA “ABHAZ MANDALİNASI” İHRACATI HIZLA SÜRÜYOR!
Abhaz Mandalinası Sezonu Başladı!
12/12/2018. Suhum. 12 Aralık. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Sochi Adler Gümrük Yetkilierinden verilen bilgiye göre, Adler Sınır Kapısında Sıcak Bir Dönem yaşanıyor: Abhazya Cumhuriyeti’nden Rusya’ya günde 700 ton Abhaz Mandalinası ihracı yapılıyor. Yılbaşının yaklaşması, Abhaz Mandalinasına duyulan talebi artırıyor. (Bilindiği üzere, eskiden beri, Rusya’da yılbaşı sofralarında özel aromalı kokusu olan Abhaz mandalianası hediye olarak yerini alır – Abhazya.com) Rusya’nın komşusu olan Abhazya’dan özel kokulu mandalinalar, başta Moskova, St. Petersburg olmak üzere Rusya’nın çeşitli şehirlerine ihraç edilmektedir.
 
Rusya Federasyonu Gümrük İdaresi Güney Bölge Yönetimi Basın Servisi tarafından verilen bilgide, bu hafta sonu sınırdan 1.737 ton mandalina girişi yapıldı. Abhazya’dan Rusya’ya her gün 150 üzerinde narenciye ürünü götüren kamyon giriş yapmaktadır. Ekim başından bu yana Sochi Adler Gümrük Giriş Kapsından 11.120 Ton Narenciye ürünü girişi yapıldı. Abhazya’dan ihraç edilen narenciye ürünlerinin hacmi geçtiğimiz yıla oranla dört kat artış gösterdi. Sochi Adler Gümrüğünde gerçekleştirilen yenileme sayesinde narenciye ürünlerinin sınırdan geçişleri hızlandı ve işlem süresi kısaldı.
 
31 Aralık 2018 tarihine kadar Abhazya Cumhuriyeti’nden Rusya Federayonuna gümrüksüz olarak girişi yapılan mallar, 1.500 Euro’dan fazla oamıyor ve 50 Kg.’I geçemiyor. 1 Ocak 2019 Tarihinden itibaren ise bu oran düşürüldü, 500 Euro ve 25 kg olarak belirlendi.
 
Rusya Federasyonu Gümrük İdaresi Güney Bölgesi açıklamasında “Gümrük işlemi olmadan geçirilecek olan şahsi mallard uygulanacak olan yeni normlar, karayolu, demiryolu, deniz ve nehir ulaşımları yanı sıra yaya olarak giriş yapanlar ile ilgili olarak belirlendi. Hava yolu ile girişi yapıacak olan mallar hakkındaki 10.000 Euro ve 50 kg. oranı varlığını koruyor. Belirlenen değerlerin üzerine çıkılması halinde ise, malların değerinin %30’u oranında gümrük vergisi alınacak ve bu bedel kg. başına 4 Euro’dan az olmayacak.”
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.