RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Kasım 2018, Pazartesi 13:44:49 tarihnde eklendi. 439 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Anayasa Günü, Kutlu Olsun!

RAUL HADJİMBA, 26 KASIM 1994, ABHAZYA ANAYASA GÜNÜ’NÜ KUTLADI!
Abhazya Anayasa Günü, Kutlu Olsun!
26/11/2018. Suhum. 26 Kasım. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). 26 Kasım 1994 tarihinde abhazya Cumhuriyeti anayasası kabul edildi, Abhazyam.com olarak Abhazya Cumhuriyeti anayasa günü’nü kutluyoruz. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, 26 Kasım Abhazya Anayasa günü kutlaması yayınladı. 
 
Raul Hadjimba, Abhazya Anayasa Günü Kutlaması! 
 
“Değerli vatandaşlarım! 

Anayasa gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum!

26 Kasım 1994 Tarihinde, Abhazya’nın çağdaş tarihi kaderini oluşturan, temel bir kanun olan anayasa kabul edildi. Anayasa, Abhazya devletinin egemen, demokratik ve hukuksal niteliğini sağlamıi devlet ve kamu kurumlarının oluşturulması amacı ile temel bir nitelik kazandırmış, insan ve hak özgürlüklerine en üstün değeri vermiştir.

Anayasa’ya dayanarak ve onun içerisinde varolan normlar ve ilkeler temel alınarak zor süreçlerden geçtik ve bugün için uluslararası hukuk normlarına bağlı olan bağımsız bir devlet kurmayı sürdürüyoruz.

Abhazya devlet ve kamu kurumlarının görevi, sadece ülkenin sosyal- ekonomik gelişimi ve iyileştirilmesi değil, ancak aynı zamanda egemen bir devlet olarak gelecekteki varlığını, devletin anayasal norm ve ilkelerin ışığında, anayasal hak ve özgürlükleri ne ölçüde koruyabildiğine bağlıdır.

Abhazya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin profesyonel, sistematik ve tutarlı çalışması ile oynayacağı temel rol – Son yıllarda anayasal ve yargısal alanlarda yapılan reformlar sonucu oluşturulan anayasal süreci gözden geçiren bir yargı organı olmasıdır.

Kanun önünde eşitlik, hukukun üstünlüğü, yargı kararlarının yasallığı ve adalet içierisinde uygulanması, yetkilierin ve vatandaşların uygulamalarda duymuş oldukları gelişmiş bir adalet duygusu, hayali anayasalcılık içerisinde değil – bütün bunlar, hukukun ve diğer unsurların sistematik olarak doğru olarak yaşama geçirilmesi ile mümkündür. Yapıcı devletin inşası, ekonominin ve sosyal yaşamın gelişimi ve vatandaşların yaşam standartının yükseltilmesi için bundan başka bir tanım yoktur.

Bu harika günde, tüm Abhazya vatandaşlarına esenlik, huzur, barış ve nezaket dolu bir gün diliyorum.

İyi Bayramlar! Anayasa Gününüzü Kutluyorum!"

Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.