RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Kasım 2018, Perşembe 11:08:31 tarihnde eklendi. 462 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin, Hadjimba Görüştü!

VLADİMİR PUTİN “RUSYA – ABHAZYA İLİŞKİLERİ, ÖZEL, STRATEJİK VE MÜTTEFİKLİK DÜZEYİNDE ÖNEMLİDİR!”
Putin, Hadjimba Görüştü!
22/11/2018. Suhum. 21 Kasım. Abhazya – Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba 21 Kasım Çarşamba günü Sochi’de bir araya geldi. 
 
Toplantının açılış konuşmasında Abhazya Devlet Başkanı Raul Hadjimba “Sizinle teniden görüşme olanağı elde ettiğimiz için teşekkür etmek istiyorum. Ağustos ayındaki görüşmemizden bu yana muhtemelen yeniden görüşmemiz gereken konular bulunuyor. Toplantılarımız geleneksel duruma dönüştü. Bu da ülkelerimiz arasındaki olumlu gelişmenin göstergesidir” dedi. 
 
Abhazya Devlet Başkanı “Yatırım programında yoğun çalışmalar bulunmaktadır. Başarılarımız sürüyor. Yatırım ajansı aracılığı ile gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar sonucu, ortak işbirliğimiz ile tamamlanma aşamasına gelmiş tesislerimiz bulunmaktadır. Sizinle doğrudan bağlantılı olan Bilgi ve Koordinasyon Merkezi’nin denetiminde, Savunma Bakanlığı aracılığı ile görüşmeler sürdürülüyor ve bu yıl boyunca ordularımız arasındaki yakın işbirliği ortamında, 94’den fazla askeri tatbikat düzenlenmiştir. Bu Abhazya’nın güvenlişği açısından çok önemlidir ve ilişkilerimizin düzeyini bir kez daha göstermektedir” dedi.
 
Vladimir Putin “Rusya – Abhazya ilişkileri, özel, stratejik ve müttefiklik düzeyinde önemlidir. Sizi görmekten dolayı çok sevindim. Bu yaz döneminde de görüştüğümüz dolayı memnunum. Şu anda, bizim ilişkilerimizin karakterine girmek istemiyorum, bu ilişkiler bizim için stratejik ve müttefiklik açısından önemli bir yapıya sahiptir” dedi.     
 
Rusya Lideri, Abhaz meslektaşı ile  bir araya gelmesi nedeniyle memnuniyetini belirterek, ikili ilişkilerin gelişmesi açısından bu tür buluşmaların önemini vurguladı. Vladimir Putin, Rusya ile Abhazya arasındaki ticari ilişkilerin yavaş bir hız içerisnde olmakla birlikte büyümekte olduğunu ve 2018’in ilk 9-10 ayı içerisinde ise %2 oranında büyüdüğünü sözlerine ekledi. 
 
Vladimir Putin “Bizler, mümkün olduğu ölçüde, tarafsız bir ortam içerisinde buluşma konusunda mutabık olduk. Şu anda yapacağımız çalışma içerisinde olasılıkla konuların çoğu bulunmaktadır. Bizlerin ticareti artmaktadır, ancak genellikle yavaş bir tempoda sürmektedri, geçtiğimiz yıl %5, bu yılın ilk 9-10 ayında ise %2’lik bir artış bulunmaktadır” dedi.
 
Rusya Devlet Başkanı, Abhazya ekonomisinin hızlanarak gelişmesinini gerektiğini vurgulayarak “Geliştirmek, gerçek anlamda sizlerin göreci ancak, ben düşünüyorm ki, bu yeterli değil sizler, konuştuğumuzda dediniz ki ekoniminin gelişmesini zorlamak için ek çabalar gerekiyor” dedi.  
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.