RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Kasım 2018, Pazartesi 16:56:27 tarihnde eklendi. 533 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan, ABD’e Kınama!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “WASHİNGTON’UN GÜRCİSTAN’I SİLAHLANDIRMA GİRİŞİMLERİ, KAFKASYA’DA POTANSİYEL BİR GERGİNLİĞE YOL AÇAR!”
Abhazya’dan, ABD’e Kınama!
19/11/2018. Suhum. 14 Kasım 2018. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Gürcistan Devleti Yönetimlerinin NATO bloğu arasında etkin bir işbirliği oluşturulması çabaları karşısında ciddi bir endişe duyulduğunu belirten bir açıklama yayınladı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması! 
 
“Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, bası organlarında çıkan, Gürcistan ve ABD Yönetimleri arasında Vaziani Havaalanında NATO himayesinde bir askeri alan inşa edilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı biçimindeki haberlere dikkat çekmek isteriz. Anlaşma, Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoira ve ABD Silahlı Kuvvetleri Ulaştırma Komutanlığı Başkanı General Stephen Lyons arasındaki görüşmelerde gündeme geldi.

Gürcistan ve ABD arasındaki bu tür ortak girişimlerin uygulamaya geçirilmesi, sonyıllarda Gürcistan ve NATO arasıdan hızlı bir ivme kazandırılan askeri işbirliğinin nitelik olarak yeni bir düzleme ulaştığını açıkça göstermektedir.

Askeri hava alanının, büyük kapatiseye sahip ABD askeri nakliye uçaklarının inebileceği biçime göre uyarlanması, NATO’nun planlı bir biçimde Güney Kafkasya’da lojistik bir merkeze dönüşebileceğini göstermektedir.

Bu resmi anlaşmada, Vazianide oluşturulacak olan Askeri Savunma Merkezi’nin sadece Gürcistan ve NATO ülkeleri tarafından oluşturulacak olan ortak askeri tatbikatlarda kullanılacağı, başka konularda yanıltıcı olunmaması gerektiği belirtilmektedir. Oluşturulacak olan bu adkeri altyapı, bölgedieki askeri tırmanya yönelik kasıtlı bir girişimde bulunabilir. 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan ve ABD Devlet Yönetimlerinin NATO bloğu içerisinde etkin bir askeri işbirliği oluşturulması çabaları karşısında ciddi bir endişe duymaktadır. Gürcistan’ın, Washington tarafından yürütülen tam ölçekli olarak silahlandırılmasının Güney Kafkasya’da etkin bir gerilim yaratacağına ve sonuç olarak bölgede oluşturulmak istenen barış ve güvenlik sağlanması çabalarını baltalayabileceğine dikkat çekmek istiyoruz.

Gürcistan’ın NATO ile etkin yakınlaşması, “Abhazya Sakinleri” için yapılan “barış girişimleri” ve “daha iyi bir geleceğe atılacak”  ve diğer yapılan çağrılarının arka planına karşı gelmektedir. Çeşitli uluslararası konumlarda barış girişim sunumlarında bulunan Tiflis, batılı dostlarının da yardımı ile ateşli bir biçimde askeri gücünü oluşturmaktadır. Bütün bu yapılan eylemler, Gürcistan’ın Abhazya Cumhuriyetine karşı uluslararası toplum içerisinde diplomatik düzeyde uygulamış olduğu tecrit politikaları ile bütünleşmektedir.

Abhazya tarafı olarak, arabuluculuk çalışmalarında bulunan uluslararası kuruluşları, Gürcistan’ın askerileştirilme sürecine karşı dikkatli olma ve koşullara uygun bir değerlendirme de bulunma çağrısında bulunuyoruz. 

Abhazya Cumhuriyeti, kendi adına Rusya Federasyonu ileaskeri – teknik işbirliğini sürdürürken, Tiflis’in maceraperest eylemleri karşısında da gerekli önlemleri almaya hazırdır!” 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.