RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Kasım 2018, Pazartesi 13:17:23 tarihnde eklendi. 597 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Genç Abhaz Tiyatro Sanatçıları!

ABHAZ DEVLET GENÇLİK TİYATROSU SANATÇILARININ PROTESTO EYLEMİ SÜRÜYOR!
 Genç Abhaz Tiyatro Sanatçıları!
19/11/2018. Suhum. 16 Kasım. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhaz Gençlik tiyatrısu Sanatçılarının, S. Chanba Abhaz Dram Tiyatrosu önündeki protesto eylemi 16 Kasım Cuma günü itibarı ile 2. Gününde sürüyor.
 
Abhaz Dram Tiyatrosu ve Abhaz Devlet Gençlik tiyatrosu yönetimleri arasında bir kaç aydı süren aynı binada birlikte çalışma sorunları, yapılan karşılıklı görüşmelere rağmen giderilemedi. 
 
Gençlik Tiyatrosu 15 kasım Perşembe günü S. Chanba Dram tiyatrosunda «Требуется лжец» “birYalancı gerekiyor1” adlı oyunu sahneye koymak istedi, ancak aynı gün Abhaz Dram tiyatrosu ise «Пешком» “Yürüyüş” adlı tiyatro oyununu sahneye koydu.
 
Abhaz Devlet Gençlik Tiyatro oyuncularının binaya girmesine izin verilmedi. Bu duruma tepki gösteren genç tiyatro oyuncuları Samson Chanba abhaz Dram Tiyatrosu önünde protesto eylemi gerçekleştirdiler ve Abhaz Dram Tiyatrosu Binaso içerisinde ki soruna bir çözüm bulununcaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler. 
 
Abhaz Devlet Gençlik Tiyatrosu sanatçılarına üç aydır Dram Tiyatroda sahne almalarına olanak tanınmadı. Devlet yetkilileri ile yapılan görüşmelerden bugüne kadar bir sonuç alınamadı. 
 
Not: Abhazyam.com olarak, genç tiyatro sanatçılarının sorununa bir an evvel olumlu bir çözüm bulunmasını diliyoruz. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.