RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Eylül 2018, Cumartesi 11:42:34 tarihnde eklendi. 3108 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ajünd - Şendoğan Kayıt Taziye Mesajı

AJÜND ŞENDOĞAN “TEK BAŞINA BİLE KALSAM, ONURUM, VATAN VE MİLLETİMİN ÖZGÜRLÜĞÜ SÖZ KONUSU İSE, ASLA GERİ ADIM ATMAM!
Ajünd - Şendoğan Kayıt Taziye Mesajı

29/09/2018. KADK. 15 Eylül. İstanbul. Kafkas – Abhazya Dayanışma komitesi (KADK) Abhazya Kurtuluş Savaş Kahramanı ve Gazisi Şendoğan Kayıt’ın (Ajünd) yaşamını yitirmesi nedeni ile taziye mesajı yayınladı, aşağıda taziye mesajı bulunuyor.

 

*****  

KAFKAS - ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ

Tarih : 15 Eylül 2018

Sayı : 2018-004

Konu : Taziye

 

Abhazya Cumhuriyeti Devleti ve Halkımızın Bağımsızlık Savaşı Kahraman Evladı Gazi AJÜND Şendoğan’ı Kaybettik.

 

Halkımızın yetiştirdiği nadir, sembol değeri, eksiksiz içselleştirdiği milli değerleriyle, kendinden önce hayatını, Abhaz Devleti ve halkının onur ve özgürlüğünü önceleyip adayan, yeni nesillerimizin idol bir Abhaz, halk kahramanı olarak örnek almaları gereken, özü sözü bir, yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu olan, adını tarihimize altın harflerle yazdıran Ajünd Şendoğan Kayıt kardeşimizin zamansız aramızdan ayrılışı Abhaz ve Kuzey Kafkas camiasında derin bir üzüntü yaratmıştır.

 

Abhazya ve Diasporada Ajünd Şendoğan kendine has meziyetleri sevecen candan özverili kişiliği, tatlı sohbetleriyle herkeste hoş bir anı, seda bırakarak gitti. Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi olarak 1992 yılı Eylül sonunda Sayın V. Ardzınba’nın direktifiyle kurulacak olan Dünya Abhaz Abazin Kongresi’nin ilk toplantısına katılmak için Sochi-Adler’den Pitsunda’ya gece bir tekne ile geçerken Gagra alevler içindeydi. O gün Abhaz kuvvetleri Gagra şehrini geri almışlardı. Ertesi sabah Şendoğan beni alıp Gagra’ya götürdü. Yangınlar yer yer devam ediyor, caddeler vurulmuş tanklar, savaş araçları ile doluydu. PSOY sınırına gittik. Abhaz ve Kuzey Kafkas bayrakları dalgalanıyordu. Yol ve sınır bölgeyi terk eden savaş suçlusu Gürcülerle doluydu. Halkımız ve askerlerimiz zapt ettikleri yepyeni 40’a yakın tankın üzerinde zaferi kutluyorlardı.

 

Korku nedir bilmeyen Şendoğan’a takıldım. “Şendoğan! Düşman karşısında tek başına kalsan geri adım atar mısın?” Şendoğan “Asla dedi. Onurum yani vatan ve milletimin özgürlüğü söz konusuysa Asla” dedi. Cevabını zaten bildiğim yanıtını aldım. Gülüştük.

 

Bu anekdotu Şendoğan’ın özgün hayatını, kişiliğini, yurtseverliğini, özgürlüğümüz söz konusuysa hayatını hiçe sayışını, kahramanlıklarını çoğumuzda bıraktığı anılarını derleyip kitaplaştırmak için bir grizgah olarak görmemiz dileğimi ifade etmek için anlattım.

 

Acılı Ajünd Ailesine, Abhazya Cumhuriyeti Devletimiz ve halkımıza başsağlığı diliyor, aziz hatırası önünde saygıyla ve sevgiyle eğiliyoruz.

 

Uğruna savaştığın anavatanın kucağında nurlar içinde yat AJÜND ŞENDOĞAN.

 

Saygılarımızla. Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Adına Başkan

Erdeşan Kobaş BGANBA

İstanbul – TÜRKİYE

 

Kaynak: info@abhazya.org

 

www.abhazyam.com 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.