RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Eylül 2018, Cumartesi 21:31:37 tarihnde eklendi. 1767 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hadjimba, Suriye Abhaz Diasporası!

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA, SURİYE ABHAZ DİASPORASI İLE BULUŞTU!
Hadjimba, Suriye Abhaz Diasporası!

08/09/2018. SUHUM. 7 Eylül. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Sekreteri Naala Avidzba tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Şam’da Suriye Abhaz Diasporası ile bir araya geldi.

 

Raul Hadjimba, Şam’da onuruna verilen yemek sırasında yapmış olduğu Abhaz dilinde ki konuşmasında “Sevgili kardeşlerimiz, sizler var olduğunuz için bizler onur duyuyoruz. Abhaz halkı, uzun yıllardır bugünkü buluşmadan dolayı onur duymaktadır. Beşar Al Esad, atmış olduğu cesur adımla Abhazya’nın bağımsızlığını tanıdı. Bizler, bu kararlı duruşu takdirle karşılıyoruz” dedi.      

 

Hadjimba, konuşmasında, Suriye’nin Abhazya’nın bağımsızlığını tanımasının, kendileri açısından çok büyük bir olay olduğunu belirtti ve Beşar Esad ile yaptıkları görüşme sırasında, iki devlet arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini ele aldıklarını söyledi.

 

Devlet Başkanı “Uzun yıllardır süren dostluğumuzun, yüzyıllar boyunca da süreceğinden şüphem yoktur” diyerek sözünü tamamladı.

 

Suriye Çerkes Derneği Başkanı Rıdvan Bardoko, yapmış olduğu konuşmada, Abhazya devlet başkanının Suriye’yi ziyaretinin, ülkeleri için çok önemli bir olay olduğunu ve Abhazya’nın yardımları için Hadjimba’ya teşekkür etti.    

 

Rıdvan Bardoko “Bizler, halkımız için yaptıklarınızdan ve ülkelerine dönmelerine destek verdiğiniz için sizlere, hepinize teşekkür ederim, ülkemizin bu kritik döneminde kardeşlerimize ikamet etmeleri için vermiş olduğunuz maddi ve manevi desteğin önemi büyüktür” dedi.

 

Kaynak: https://sputnik-abkhazia.ru/

 

www.abhazyam.com 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.