RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Ağustos 2018, Pazar 13:01:21 tarihnde eklendi. 572 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin, Hadjimba, Bibilov, Kremlin’de Buluştu!

VLADİMİR PUTİN “ABHAZYA’NIN RUSYA TARAFINDAN TANINMASININ 10. YILDÖNÜMÜ: CUMHURİYETİN YAŞAMINDA VE RUSYA FEDERASYONU İÇİN ONEMLİ BİR TARİHİ OLAYDIR!”
Putin, Hadjimba, Bibilov, Kremlin’de Buluştu!
26/08/2016. Suhum. 24 Ağustos. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin’de Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba ile bir araya geldi. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Rusya Federasyonu’na yapmış olduğu resmi çalışma ziyareti sırasında, rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin’de görüştü.
 
Vladimir Putin, toplantının açılış konuşmasında “Abhazya Cumhuriyeti’nin, Rusya Federasyonu tarafından tanınmasının 10. Yıldönümünü birlikte kutluyoruz. Bu olay, Rusya Federasyonu için önemsiz değildir, cumhuriyetin yaşamında önemli bir olaydır” dedi.
 
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen yıllar içerisinde, Abhazya’da çok önemli değişiklikler yaşandı, ikili ilişkilerin kurulması ve devletlerarası ilişkilerin güçlendirildiğini belirterek “Abhazya Cumhuriyeti’nin güvenliğinin sağlanması konusundaki işbirliğimize büyük bir önem vermekteyiz. Bu aynı zamanda, silahlı kuvvetler alanındaki işbirliği ve sınır güvenliğinin sağlanması konusundaki işbirliğimiz içinde geçerlidir. Düşünceme göre, çalışmalar, oldukça etkili bir biçimde yürütülmektedir. Bir önceki görüşmelerimiz sonrasında, sınırdaki kapasite artırımı ve geçişlerdeki sıkıntıların kalktığını gözlemledik. Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasındaki sınır geçiş noktalarında ve bürokrasi alanlarındaki çalışmaların güçlendirilmesi konularında aynı yönde ilerlemeyi sürdüreceğimizi umuyorum. Ekonomi alanında ve altyapıların geliştirilmesinde ilerlemeler kaydediyoruz” dedi.
 
Raul Hadjimba, Vladimir Putin’e Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının Rusya Federasyonu tarafından tanınmasının 10. Yıldönümü nedeniyle teşekkürlerini belirterek, kutlamalara katılım davetiyesini verdi. “Hadjimba “Ülkemizin bağımsızlığının tanınması, halkımızın asırlardır yaşamış olduğu özlemlerin somut sonucudur ve şüphesizdir ki bizim için önemli bir olaydır” dedi.
 
Raul Hadjimba, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Abhazya Cumhuriyeti’ne karşı göstermiş olduğu destek ve yardımlar nedeni ile «Ахьдз-Апша» Zafer Madalyası verdi. 
 
Güney Osetya Devlet Başkanı Anatoly Bibilov ile de bir araya gelen Vladimir Putin’e Güney Osetya Devlet Zafer Madalyası verildi.              
Kaynak: http://apsnypress.info/news/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.