RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Nisan 2018, Cuma 11:36:56 tarihnde eklendi. 910 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya ile Ekonomik Kriz Var!

RUSYA, 10 NİSAN’DA ABHAZYA’DAN GELECEK OLAN TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINA YASAKLAMA GETİRDİ
Rusya ile Ekonomik Kriz Var!

06/04/2018. Moskova. 5 Nisan. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba – Тванба). Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı basın servisi tarafından yayınlanan bildiride, Tarım Bakanlığı’nda Abhazya devleti yöneticilerinin tarım ürünleri zararlıları ile ilgili karantina ve mücadele hakkında almış oldukları önlemleri değerlendiren bir toplantı yapıldı.

 

Basın servisinden verilen bilgide, Rusya Tarım Bakanlığı, haşerelerin yayılmasının önlenmesi amacı ile 10 Nisan 2018 Tarihinden itibaren, Abhazya’dan Rusya’ya yapılacak olan tarım ürünleri ihracatına geçici kısıtlamalar getirildi.

 

5 Nisan 2018 tarihinde, Tarım Bakanı Aleksandr Tkhachev başkanlığında düzenlenen toplantıya, hükümetin konu ile ilgili yetkili organlarının temsilcileri ve Abhazya’nın tarım – sanayi organlarının temsilcileri katıldılar.

 

Toplantıya ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti topraklarında tarım ürünleri zararlılarına karşı düzenlenen karantina mücadelesinin işleyişi hakkında bilgi vermek üzere Rusya Tarım Haşereleri Mücadele Bölüm Başkanı Sergey Dankvert’de katıldı.

 

Bitki Yetiştirme, Mekanizasyon ve Kimyasal Mücadele Bölüm Başkanı Pyotr Chekmarev yaptığı bilgilendirme konuşmasında, “Abhazya Devleti Yönetimi, bölgede her zaman mücadele anlamında organize oldular, el ile toplama, kimyasal arıtma ile bitkilerin haşerelerden korunması amacı ile tüm toplumu harekete geçirerek büyük bir iş gerçekleştirdiler” dedi.

 

Chekmarev “yaklaşık olarak 10,5 milyon unsur (Haşere – çevirmen) toplanarak, tarım alanları, meyve bahçeleri ve üzüm bağları içerisinde zararlıların yayılması engellendi” vurgulamasında bulundu.

 

Rus Tarım Bakanlığı yetkilileri ve uzmanlar, bitki haşereleri ile mücadele ve yayılmasını önlemede, kimyasal mücadele tesislerinin kurulması, kullanılması, önlemlerin alınması konusunda yerel yönetimler ve kamuoyu ile eğitim çalışmaları ve sosyal yardım desteğinde bulunulduğunu belirttiler.

 

Basın Bildirisinde “Rusya Tarım Bakanlığı olarak 10 Nisan 2018 tarihinden itibaren, Abhazya Cumhuriyeti’nde yetişen tarım ürünleri ithalatında kısıtlamalar getirilmesi, kısıtlamaların kaldırılması ve açılması için mücadele çalışmalarının sürekli kontrol edilmesi kararı alınmıştır bilgisine yer verildi.

 

Bilindiği üzere, Rusya Tarım Bakanlığı, 1 Nisan’dan itibaren Kahverengi – Mermer haşeresine karşı mücadele nedeni ile Abhazya’dan gelen tüm bitki ürünleri ithalatına yasaklama getirmişti. Kısıtlamalar, özellikle, farklı kağıt, poşet ve ahşap ambalajlar içerisinde bulunan ürünler için kullanılıyor.

Mart ayı başlarında, bu zararlıların ortaya çıkması nedeni ile Abhazya’dan, Rusya’ya bavul ve el bagajları içerisinde ürün taşınması yönünde bir yasaklama getirilmişti.                

Kaynak: https://regnum.ru/news/economy/2400728.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.