RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Nisan 2018, Perşembe 11:00:38 tarihnde eklendi. 843 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Gürcistan’a Yanıt Var!

DAUR KOVE “DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN ATILACAK TEK ADIM, GÜRCİSTAN’IN ABHAZYA’NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMASIDIR!”
 Abhazya’dan Gürcistan’a Yanıt Var!

05/04/2018. Suhum. 05 Nisan. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba – Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Gürcisten Başbakanı Giorgi Kvirikashvili’nin Gürcü girişimini belirten “Daha iyi bir gelecek için doğru adım” adlı açıklaması hakkında kısa bir yorumlamada bulundu.

 

Kirikashvili “Bu yeni bir barış girişimidir – “Daha iyi bir gelecek için adım”. Uzlaşma ve bütünleşme politikasının bir parçası olarak, Gürcistan devlet yönetimi, Abhazya ve Güney Osetya yaşayanlarının insani ve sosyo – ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik somut adımlar atıyor ve ayrıca ortak ilgi alanlarına dayalı ilişkilerin kurulması, dolaşımın teşviki konuları da bunların içerisinde bulunuyor” açıklamasında bulunmuştu.

 

Daur Kove “Gürcistan, Abhazya üzerindeki tüm baskı kaynaklarını yitirmiş olmalı ki, bir kez daha ülkemiz hakkındaki var olan gerçek niyetlerini gizleyerek, ustalıklı bir biçimde yukarıda belirtilen girişimlerini bir iyi niyet girişimi olarak dünya kamuoyuna gösterme kararını almış. Buna bağlı olarak, Gürcistan devlet yöneticilerine, kendi siyasal emellerini yerine getirmek amacı ile belirtmiş oldukları yalancı söylemleri bırakmalarını öneriyorum.

 

Abhazya Cumhuriyeti – bağımsız, egemen bir devlettir. Daha iyi bir gelecek için atılacak olan tek adım, Gürcistan’ın Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımasıdır ve istikrarın, gelecek nesillerin refahı uğruna ülkelerimiz arasında tam teşekküllü devletlerarası ilişkilerin kurulmasının inşa edilmesidir. Bu sürecin bir başka alternatifi yoktur” yorumunda bulundu.

 

Kaynak: www.abkhazinform.com

 

www.abhazyam.com        


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.