RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mart 2018, Salı 18:39:23 tarihnde eklendi. 926 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Hava Sahası Sorunu

ABD, GÜRCİSTAN’IN DESTEĞİ İLE ABHAZYA CUMHURİYETİ HAVA SAHASINI KULLANMAK İSTİYOR!
Abhazya Hava Sahası Sorunu

13/03/2018. Suhum. 12 Mart. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba – Тванба). RIA Novosti Haber Ajansı’nın askeri – Diplomatik bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, ABD, CSHA Açık Hava Sahası Anlaşması’nın maddelerine dayanarak, Gürcistan üzerinden Abhazya ve Güney Osetya’nın hava sahalarında inceleme uçuşu yapmak istiyor.

 

Kaynak “Şimdilik koşullar bu uçuşlar için uygun durumda bulunmuyor. Gürcistan, Rus uçaklarına kendi hava sahasını kapattı. Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsız devlet olmaları ve herhangi bir Açık Hava Sahası Anlaşmasına bağlı olmamaları gerçeğine rağmen, ABD aynı zamanda Gürcistan’ın desteği ile Abhazya ve Güney Osetya hava sahaları üzerinden, Rusya’nın komşuları ile olan sınır bölgelerinde denetim uçuşları yapmak istiyor” dedi.

 

Daha önceden bildirildiğine göre, Rusya ve Gürcistan arasında 26 Şubat’da Viyana’da açık hava sahası anlaşması çerçevesinde tehdit olan uçuşların konuşulması amacı ile görüşmeler yapıldı. Askeri – diplomatik kaynağa göre, bu konuda “ABD, Gürcistan’ın arkasında bulunuyor!”

 

Aralık ayı sonunda, Askeri – diplomatik kaynağın RIA Haber Ajansına bildirdiğine göre, Açık Hava Sahası Anlaşması, Rusya’nın gözlem uçuşları yapmak istemesi üzerine, Gürcistan’ın hava sahasını açmak konusundaki isteksizliği nedeni ile çöküşün eşiğine geldi.

 

https://ria.ru/world/20180312/1516129831.html

 

Kaynak: www.abkhazinform.com

 

www.abhazyam.com

 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.