RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Mart 2018, Cuma 18:52:07 tarihnde eklendi. 751 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Ön Toplantıları Sürüyor!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA, CENEVRE GÖRÜŞMELERİ EŞ BAŞKANLARI İLE TOPLANTI DÜZENLENDİ
Cenevre Ön Toplantıları Sürüyor!

09/03/2018. Suhum. 09 Mart. Abhazya Dışişleri Bakanlığı. Çeviri: Fatih Atan (Atanba – Тванба). 9 Mart Cuma günü, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda, Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin 43. Turuna hazırlık amacı ile Dışişleri Bakanı Daur Kove ve Eş Başkanlar arasında hazırlık toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıya, AB Güney Kafkasya Sorunları Özel Temsilcisi Taiwo Klaar, BM Siyasi İlişkiler Avrupa Bölüm Müdürü Mehmet Bilman ve ayrıca AB Güney Kafkasya Özel Temsilciliği Siyasi Danışmanı Bjorn Kühne katıldılar.   

 

Toplantıya, Abhaz tarafı olarak, Cenevre görüşmeleri Dışişleri Bakanlığı Temsilcileri Lasha Avidzba, Artur Gaguliya, İrakli Tujba, Anna Gamsoniya ve ayrıca Abhazya Devlet Güvenlik Servisi Temsilcisi Vladimir Arlan’da hazır bulundu.

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Daur Kove, Cenevre Görüşmeleri BM Eşbaşkanlığı grevine yeni atanan Mehmet Levent Bilman’ı görevi nedeniyle kutladı.

 

Daur Kove “Bizler, sizin etkin katılımınız ile taraflar arasındaki görüşmelerin düzenli sürdürüleceğinden eminiz, düşünceme göre bizler çok yakınız. Sizin etkin çalışmalarınız ile taraflar arasında görüşmelerimizi sürdürebiliriz diye düşünüyorum” dedi.

 

Mehmet Levent Bilman, konuşmasında, Cenevre görüşmelerinin bir sonraki turunda ilerleme kaydedileceğini umduğunu söyledi.  

 

Toplantıda, taraflar özellikli olarak 43. Tur görüşmelerinin gündemini görüştüler, ana konu Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya arasında kuvvet kullanılmamasını garanti altına alacak olan ve bağlayıcı duruma getirilmesi için atılacak önemli adımların başında gelen anlaşma taslağı ortak bildirisinin hazırlanması çalışması oldu.

 

Cenevre görüşmeleri 2. Çalışma Gurubu’nda bölgesel çevre güvenliği konuları ele alındı.

 

Güney Kafkasya’da güvenliğin sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin 43. Tur’u 26 – 29 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.    

 

Kaynak: www.mfaapsny.org

 

www.abhazyam.com      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.