RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Şubat 2018, Cumartesi 12:10:14 tarihnde eklendi. 604 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya’dan Abhazya’ya Sağlık Desteği

ABHAZYA CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI, RUSYA FEDERASYONU SAĞLIK SİGORTASI İŞLEMLERİNDEN YARARLANACAK!
Rusya’dan Abhazya’ya Sağlık Desteği
17/02/2018. Moskova. 16 Şubat. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Regnum Haber Ajansı Muhabiri’nin bildirdiğine göre, Rusya Devlet Duması, 16 Şubat 2018 tarihinde, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında yapılan vatandaşların sağlık sigortasından yararlanmasını sağlayan anlaşmayı onayladı.
 
Anlaşma sayesinde, 185.515 kişi yararlanacak, Rusya Federasyonu mevzuatına uygun olarak, Abhazya Cumhuriyeti’nde ikamet eden ve Rusya Federasyonu topraklarında ikamet etmeyen Rus vatandaşları, güvenliklerinin sağlanması ve tıbbi yardım verilmesi amacı ile Rusya Federasyonu tıbbi kurumlarından, kalıcı zorunlu sağlık sigortası (ОМС) sayesinde yararlanacaklar.
 
Abhazya’da sürekli olarak yaşayan Rus vatandaşları, Rusya Federasyonu Bütçesi’ne bağlı olarak sigortalanacaklar – gerçek vatandaşlık kaydına bağlı olarak bütçeden sübvanse edilecekler.
 
Rusya Federasyonu Sağlık Bakan Yardımcısı Dimitry Kostinenkov, konu hakkında “Bu yıl, 185.515 kişinin tamamının sigorta poliçelerini alacağını beklemiyoruz ve çünkü bunların tamamı Rusya Federasyonu vatandaşı pasaportuna sahip değil” açıklamasında bulundu.       
 
Bakanlık açıklamasına göre, Abhazya’da Sağlık Sigorta Poliçesine (ОМС),sahip olanların işlemlerinin gerçekleştirilmesi için bu yıl “sayıları yeterlidir” bilgisine yer verildi. 
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2381177.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.