RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Şubat 2018, Perşembe 17:58:25 tarihnde eklendi. 864 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO’dan, Moskova İtirafı!

ESKİ NATO AVRUPA BAŞKOMUTANI PHİLİP BREEDLOVE “RUS ORDUSU, ABHAZYA-GÜNEY OSETYA VE KIRIM OLAYLARI İLE NATO ÜZERİNDE BASKI UYGULUYOR!”
NATO’dan, Moskova İtirafı!
08/02/2018. Washington. 6 Şubat. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). NATO’nun Avrupada bulunan Ortak Silahlı Kuvvetler (SACEUR) eski başkomutanı, emekli ABD Generali Philip M. Breedlove, Washinton’daki bir toplantıda, Rus Silahlı Kuvvetleri “derslerini öğreniyor”, onların eylemleri, Moskova’nın Kuzey Atlantik Birliği üzerindeki baskı politikaları uygulamalarını yansıtıyor” dedi.
 
Breedlove’e göre, Birleşik Devletler, Rus tarafı ile daha geniş bir müzakere sürecine gereksinim duyuyor, ancak Washington, Moskova’nın bu eylemlerinden dolayı onlarla buluşamıyor. Breedlove, bundan dolayıdır ki, ABD ve Ruaya Federasyonu arasında, aralarında Karadeniz ve Baltık’da ki olaylar olmak üzere, giderek gökyüzündeki askeri mücadeleler görüldüğü yorumunda bulundu.
 
Eski general, Suriye’de de bu tür olayların yaşandığını söyledi. Breedlove’e göre, ABD’nin bu tür konularda daha ciddi fırsatlara sahip olması gerekiyor. 
 
NATO’nun eski Avrupa Ortak Kuvvetleri Komutanı, Rus Ordusunun 2008 yılındaki Abhazya ve Güney Osetya’daki eylemlerini ve Kırım’ın Rusya Federasyonu ile birleştirilmesini hatırlattı. Breedlove, Rus ordusunun, Kırım’da ki askeri harekatını, Gürcistan’daki harekatına göre daha düzgün yürüttüğünü belirtti.
 
Breedlove, “Rus ordusu derslerini öğreniyor. Rusya Federasyonu’nun bu askeri eylemleri, bu ülkenin NATO üzerinde baskı yaratmasını sağlayacaktır” vurgulamasında bulundu.
 
REGNUM Haber Ajansının bildirdiğine göre, 2008 Ağustosu başlarında, Rusya, Silahlı kuvvetlerini Güney Osetya’ya gönderdi ve bu cumhuriyetin insanlarını Gürcistan’ın saldırganlığından korudu. Rus ordusunun, Güney Osetya’da bulunan Gürcistan Silahlı Kuvvetlerini çıkartma operasyonu beş gün sürdü. Bir süre sonra Rusya Federasyonu, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıdı.               
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2376781.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.