RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ocak 2018, Pazar 17:12:42 tarihnde eklendi. 378 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Afrin’den Roketli Saldırı

KÜRTLER, TÜRKLERİN “ZEYTİN DALI” ASKERİ OPERASYONUNA FÜZELER İLE KARŞILIK VERDİ.
Afrin’den Roketli Saldırı
21/01/2018. Moskova. 21 Ocak. MSİ 17:14. Vesti.ru. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Afrin’de bulunan Kürt gurupları, Türkiye’nin güneyinde bulunan Reyhanlı şehrine füzeler ile saldırdı. Daily Sabah gazetesine göre, yerleşim yerlerinin bulunduğu alana 3 roket fırlatıldı, yaralılar bulunuyor. (Saldırı sırasında 1 kişi yaşamını yitirdi 32 yaralı var – abhazyam.com). Bu arada Türk ordusu, saha içerisinde piyade savaşı düzenine geçti.
 
Ankara yönetimi, Türkiye’deki terörist guruplara destek veren ve sınır boyunca silah temin eden askeri oluşumların bulunduğunu ve eylemin bunlara karşı yapıldığını iddia ediyor. Bir resmi kaynaktan alınan bilgiye göre, Türk hava kuvvetlerinin bugün düzenlediği saldırıda, Kürtlerin bir mevzii ortadan kaldırıldı.
 
Şam tarafından yapılan resmi açıklamada, Türkiye’nin eylemleri şiddetle kınandı. Rusya, taraflar arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu belirtti: Suriye’deki sorunların Ocak ayı sonlarında Sochi’de yapılacak olan ulusal Diyalog Toplantısı Kongresi’nde çözülebileceği açıklandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, toplantıda ki ana konunun yeni bir Suriye anayasası taslağının hazırlanması olmalıdır, bunun bölgede barışın sağlanması için gerekli bir adım olduğu belirtildi. 
 
Kaynak: https://www.vesti.ru/doc.html?id=2978503
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.