RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 10:21:54 tarihnde eklendi. 883 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ODKB Ülkeleri bağımsızlıkları tek başına karar alacaktır

NİKOLAY BORDYUJA"ODKB ÜYELERİ ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIK KARARINI TEK BAŞINA ALACAKTIR"
ODKB Ülkeleri bağımsızlıkları tek başına karar alacaktır 12/12/2008. Bölgesel Güvenlik ve İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Nikolay BORDYUJA; Moskova'da yapmış olduğu açıklamada "Abhazya ve Güney Osetya'nın ODKB'e üye olarak girişleri ancak, tüm ODKB üyelri tarafından bağımsızlıklarının tanınmasından sonra mümkün olabilir" dedi.

Nikolay BARDYUJA "bir ülkenin ODKB'e girebilmesi ancak giriş bildirgesinin üyeler tarafından imzalanması ile mümkündür. ODKB Ülkeleri başlangıç olarak Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımak zorundadır. Bu iki ülkenin bağımsızlıklarının tanınması işeminden sonra üyeliğe girişleri için başvuruları değerlendirilebilir. Buna bağlı olarak çözüm nasıl olur şu an için bir şey diyemem" açıklamasında bulundu.

Niklay BORDYUJA; Eylül ayı içersinde yapılan ODKB Liderleri toplantısı sırasında Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıkları ile ilgili konunun gündenme geldiğini belirterek "toplantı sırasında, hiç bir zman bağımsızlıkların birlikte tanınması gerektiği biçiminde bir konu görüşülmedi. Her ülke, konu ile ilgili kararını tek başına verecektir" dedi.

kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.