RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Ocak 2018, Salı 12:18:28 tarihnde eklendi. 800 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muhalefet’ten Lukava Açıklaması

ABHAZYA MUHALEFETİ “DEVLET YÖNETİMİ VE HÜKÜMET YANLISI GÜÇLER, VATANDAŞLARI YANILTMAYI SÜRDÜRÜYORLAR!”
Muhalefet’ten Lukava Açıklaması
16/01/2018. Suhum. 12 Ocak. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Muhalefet Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları, Gürcü Terörist Giorgi Lukava’nın Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından affedilmesi ve Gürcistan’a iade edilmesini protesto eden bir bildiri yayımladı.
 
Bidiri Açıklaması:
 
“Hükümet yanlısı parti ve kamu kuruluşları tarafından 11 Ocak 2018 Tarihinde yayınlanan bir dizi açıklama, 3 Ocak gecesi, Devlet başkanlığı Basın servisi tarafından gece yarısı, acele olarak hazırlanmış, ne olduğu anlaşılamayan açıklamaya benzemektedir. Devlet yöneticileri, ülke insanlarını yanıltmayı sürdürmektedirler. Devlet yöneticileri ve onların savunucuları tarafından yapılan açıklamalar, devlet başkanının, vatandaşlarımızı vahşi bir biçimde katleden Gürcü terörist Lukava’yı, yasalara aykırı olarak serbest bırakması kararını destekler biçimdedir. Parlamento Komiyonu tarafından yapılan açıklamada, devlet başkanının almış oduğu kararın sadece etik ve ahlaki değerlerin dışında olmadığını, ve Abhazya yasalarını da ihlal ettiği, devlet yetkililerinin de sessiz kaldığı belirtilmektedir.

Belgede, açıkça belirtilmektedir ki “Devlet Başkanı tarafından terörist Lukava’nın serbest bırakılması kararı içerisinde, Gürcistan tarafından serbest bırakılması talep edilen mahkumların listesinin varolduğu gerçeği belirtilmemektedir”. Komisyon, ayrıca yapmış olduğu araştırmada, Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada belirtilen Abhazya Cumhuriyeti vatandaşı Roland Jyiba ile devlet başkanlığı (Abhazya Devlet Başkanlığı açıklaması – Abhazyam.com) açıklaması arasında hiçbir bağlantı bulunamadı. 

Belgede ayrıca, Devlet Başkanı tarafından alınan af kararının, Abhazya Cumhuriyeti Anayasasının 53. Maddesine haiz olarak alındığı, «09.04.2010 Devlet Başkanlığı tarafından yapılacak olan af kanunun uygulanması hakkında alınan karar, “Abhazya Cumhutiyeti Devlet Başkanı tarafından alınan karar, komisyon onayından geçmelidir” açık bir biçimde görmezlikten geldiği belirtilmektedir.”» Komisyon kararı açık bir biçimde açıklamıştır ki “Abhazya Devlet Başkanının Lukavayı af etmesi ve Gürcistan’a iade etme kararnamesinin yayınlanması sadece söz olarak değil, ancak aynı zamanda Abhazya Cumhuriyeti yasaları ve Anayasasının ruhuna aykırıdır.” 

Parlamento Komisyonu kararı, ayrıca “Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı tarafından yaptıkları açıklamada, Güney Osetya’ya yardım amacı taşıdığı belirtilmesinin, aslında Abhazya ve Güney Osetya halkları arasında varolan kardeşlik ve yasal ilişkileri manüpile ederek savunulamaz ve kabul edilemez girişimleri olduğu belgelenmektedir” olduğuna dikkat çekmektedir. 

Gürcistan’ın kendisi, devlet başkanı Hadjimba’nın yılbaşı arifesinde cömert bir biçimde yasalara aykırı bir biçimde hediye ettiği terörist kararının, devlet yetkililerinin nasıl zeki bir biçimde atladıldığını ve teröristi kaçırdığını gösterdi. Abhazya Cumhuriyeti vatandaşları, haklı bir biçimde savaş suçlusu terörsitlerin af edilmesine öfke duyarken, Tiflis Şehir Mahkemesi, benzer biçimdesuçlu olan bir teröristi komisyonu atlayarak, af kararı çıkartan eski Gürcistan devlet başkanı Saakaşvili’yi bu kararı nedeniyle 3 yıl hapse mahkum etmiştir.

Hükümet yanlısı örgüt ve yazarlar tarafından, halkın 3 Ocak ve 5 Ocak tarihlerinde yapmış oldukları protesto mitinglerini, çirkin bir biçimde devlet binalarını işgal etme girişimi olarak belirtmektedirler. Eğer, “FNEA” (ФНЕА) Temsilcileri, Ulusal Parti, Sivil Toplum kuruluşları “Aruaa” «Аруаа» ve “Abaash” «Абааш»,  işgal girişiminin ne anlama geldiğini görmek istiyorlar ise, muhalefet döneminde düzenlemiş oldukları kitlesel eylemlerin video görüntülerini izlemelerini öneriyoruz. Açık bir biçimde görülmektedir ki, bu tür kitlesel isyanlar sadece bir eylem yapısında değiller dir, ve ancak devlet binalarının işgal edilmesinin mükemmel bir göstergesidirler.

Devlet yetkilileri çok iyi biliyorlar ki, vatandaşlarımızın 3 ve 5 Ocak tarhlerinde Suhum’da düzenlemiş oldukları mitingler, yasal hakları olan toplu gösterilerdir. Mitingler, huzur ortamı içerisinde gerçekleşmiştir, halk, devlet yetkilileri ve taraftarlarının kargaşaya yol açacak eylemlerine karşı yenik düşmedi. Ülke devlet yönetimi çok iyi biliyor ki, düzenlenen protesto eylemleri, siyasi muhalefet tarafından değil, halk tarafından düzenlenmiştir, bu da onlarda özel bir korku hissi yaratıyor. 

Devlet Yönetimi ve onların çıkarlarını savunan, siyasi parti ve kamu örgütleri, halkımızı, devlet başkanının istifasını isteme hakkından mahrum etmek istiyorlar. Sizlere hatırlatmak isteriz ki tek güç kaynağı halktır. Bu da Anayasa’da yazmaktadır. Halk, devlet başkanının istifasını isteme hakkına sahiptir ve bunu bütün yasal yönetmleri kullanarak başaracaktır.”                   

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi, Alhas Kvitsiniya.
“Birleşik Abhazya” "Единая Абхазия" Siyasi Partisi, Sergei Şamba.
Sivil Toplum Kuruluşu “Aitaria” «Аитайра» Leonid Lekerbaya.
Sivil Toplum Kuruluşu “Kyarazaa” «Кьаразаа» Dimitri Dbar.
Sivil Toplum Kuruluşu “Bizim Ev Abhazya” «Наш дом Абхазия» Raul Lolua.
Sivil Toplum Kuruluşu “Apra” Vakfı  Фонд «Апра», Aslan Bjania.

Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.